• Головна
  • 5 рецептів смачних салатів до новорічного столу, - ФОТО
22:14, 30 грудня 2019 р.
Надійне джерело

5 рецептів смачних салатів до новорічного столу, - ФОТО

5 рецептів смачних салатів до новорічного столу, - ФОТО

Уже не за горами новорічна вечеря, до якої тривалий час відповідально готуються справжні українські господарі та господині.

Ключовою стравою на Новий рік, зазвичай, є салат: куди ж без “Олів’є” чи “Оселедця під шубою”? А може, комусь до вподоби щось новеньке? Редакція 032.ua підготувала для читачів 5 рецептів класичних та сучасних салатів, які скрасять ваше свято.

"Олів’є"

Олів'є

“Королем” новорічного столу є салат “Олів’є”, рецептів якого уже створено десятки - на будь-який смак. Пропонуємо вашій увазі цікаву його версію, для якої потрібно: 4 картоплини, 1 морквину, 1 цибулину, 4 яйця, 4 солених огірка, 400 грамів консервованого гороху, 4 кальмари (любителям м’яса можна замінити морепродукти на невелику кількість шинки чи “Лікарської” кобаси), сіль, перець, майонез - за смаком.

Картоплю, моркву та яйця варимо, очищаємо від шкіри та шкаралупи, також обчищаємо цибулину. Філе кальмарів кладемо у каструлю з підсоленою водою і також проварюємо. Поки кальмари варяться, нарізаємо невеликими кубиками картоплю, моркву, яйця та солені огірки. Після того як зваряться морепродукти, подрібнюємо і їх. Усі інгредієнти висипаємо у велику миску, додаємо до них горошок та спеції, заправляємо 3 ложками майонезу (або більше, якщо вам так до вподоби) і ретельно перемішуємо. Для краси, на стіл можна подавати салат на тарілці, викладений у окрему кулінарну формочку. Після того, як увесь вміст салату висипали у формочку та зафіксували, сам кулінарний інструмент можна прибрати.

"Оселедець під шубою"

Оселедець під шубою

Оселедець під шубою

Другий за популярністю салат серед українців, який прийшов до нас ще від бабусь та дідусів, які без оселедця не уявляли новорічного столу. Для його приготування вам знадобиться: 2 солоних оселедця, 3 картоплини, 2 яйця, 3 морквини, 2 буряка, цибулина, майонез (200 мл), сіль і перець за смаком.

Для початку потрібно почистити й порізати на кусочки оселедець. Паралельно, варимо картоплю, моркву та буряки, після чого охолоджуємо, очищаємо від шкірки та натираємо на тертці. Нарізаємо цибулю. Яйця варимо вкруту і також натираємо на тертці. Далі викладаємо інгредієнти в салатницю: сершу картоплю, за ним оселедець та цибулю. Суміш поливаємо майонезом і кладемо зверху шар моркви, буряка та яйця, кожен із яких додатково змащуємо майонезом. Уже готовий салат ставимо на кілька годин у холодильник, перед тим, як подати на стіл.

"Цезар"

Цезар

Ще один популярний салат серед українців - “Цезар”. Пропонуємо вашій увазі трохи вдосконалений рецепт до свят. Інгредієнти: 1 куряча грудка; 250 грамів листя салату, 150 грамів сиру фета, 50 грамів сухариків, 15 виноградин, 80 мл натурального йогурту,  2 столові ложки оливкової олії, сіль, перець і часник - за смаком.

Куряче філе слід нарізати дрібними кубиками, посипати спеціями й обсмажити на розігрітій сковороді в оливковій олії. Уже підсмажене філе викладаємо на пергамент і залишаємо охолоджуватися. Після цього готуємо зелень: вручну нариваємо листя салату на шматочки, викладаємо в миску та покриваємо нарізаними кубиками фети. Зверху кладемо шматочки курятини і сухарики. Усі виноградини розрізаємо навпіл і додаємо до страви, та поливаємо йогуртом з додатками спецій. Добре перемішуємо і додаємо зверху трохи сухариків і листя салату. Вишуканий салат готовий!

 “Грибна галявина”

Грибна Галявина

Якщо вам хочеться зробити свято неординарним, потіште себе та близьких оригінальним салатом, який досить просто приготувати. Заздалегідь підготуйте: 500 грамів маринованих грибів, 500 грамів курячого філе, 100 грамів твердого сиру, 4 яйця, 2 картоплини, 2 солених огірка, 1 морквину, зелень, спеції та майонез. 

Найперше, зваріть картоплю, моркву, яйця та птицю. Велику миску застеліть харчовою плівкою і дно вкладіть грибами, шапочками донизу. Наріжте зелень (кріп, петрушку) та всипте нею гриби. Далі поріжте зварену курятину на шматочки і рівномірно покладіть зверху й полийте майонезом. Після цього натріть на тертці моркву, викладіть її окремим шаром поверх м’яса, посипте шаром тертого твердого сиру. Після цього поріжте яйця, насипте їх рівномірно поверх сиру й полийте майонезом. Далі те саме проробіть із картоплею, але вже не використовуйте майонез. Потім дайте салатові настоятися в холодильнику до 2 годин, а перед тим, як подавати на стіл, переверніть салат на тарілку, щоб “грибна галявина” опинилася зверху.

Веганський салат

Веганський салат

Якщо ви не вживаєте м’яса, риби, морепродуктів та навіть яєць - не біда, для вас теж є рецептик смачного салату до новорічного столу. Він цілком фруктово-овочевий, але від того не менш ситний. Для приготування вам знадобляться: 200 грамів капусти (звичайної або пекінської), 1 морквина, 3 стеблини селери, 1 яблуко, 1 апельсин, кілька стеблин зеленої цибулі, 1 лимон, по 1 столовій ложці соєвого соусу та оливкової олії, 1 чайна ложка винного оцту і сіль за смаком.

Спершу тоненько нарізаємо капусту і натираємо на тертці морквину. Селеру слід порізати невеличкими шматочками, а яблуко з апельсином - очистити від шкірки й подрібнити на кубики. Нашинкуйте цибулю та натріть цедру лимона на тертці. Усі інгредієнти викладіть в одну миску, додайте до них сік з половини лимона, а також усі соуси та спеції. Перемішайте - і ваш супернасичений вітамінами новорічний салат готовий.

Нагадаємо, раніше львівська експертка розповіла, як не набрати вагу під час новорічних свят.

Усі фото ілюстративні, з відкритих джерел

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #рецепти #салат
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,47
41,52
EUR
46,32
46,38
PLN
10,85
10,88
Оголошення
live comments feed...