• Головна
  • 13 продуктів харчування, які допоможуть покращити пам'ять
10:05, 14 жовтня 2019 р.

13 продуктів харчування, які допоможуть покращити пам'ять

Їжа безпосередньо впливає на роботу мозку, адже він потребує не лише правильного відпочинку, але і збалансованого харчування. 

Кореспондент 032.ua дізнався в експертки зі здорового харчування Юлії Крілик, які продукти потрібно вживати, аби покращити здоров’я мозку, пам’ять та увагу.

Фото: Юлія Крілик, фейсбук

Фото: Юлія Крілик, фейсбук

Як зазначила Юлія Крілик, на роботу мозку і на пам'ять впливає ряд вітамінів і мінералів, тому важливо тримати їх в нормі, щоб не було дефіцитів.  Відтак, вона виділяє список життєво необхідних для роботи мозку продуктів: 

Буряк. Він знижує запалення, володіє високими антиоксидантами властивостями. Природні нітрати в буряках  підвищують кровообіг до мозку, допомагаючи розумовим здібностям.

Чорниця та інші темні ягоди. Чорниця та інші глибоко забарвлені ягоди поставляють організму групу рослинних сполук з протизапальним та антиоксидантним ефектом.  Встановлено, що деякі антиоксиданти в чорницях накопичуються в мозку і допомагають поліпшити зв’язок між клітинами головного мозку.

Авокадо. Авокадо допомагає запобігти утворенню тромбів у мозку (захист від інсульту), а також допомагає поліпшити когнітивні функції, особливо пам’ять та концентрацію. Він також багатий вітаміном В і вітаміном С.

Броколі. Це один з найкращих продуктів для мозку, адже містить багато вітаміну С та ряд сполук, які надають протизапальну та антиоксидантну дію, що може допомогти захистити мозок від пошкодження.

Кокосова олія. Кокосова олія працює як природний протизапальний засіб, який пригнічує клітини, відповідальні за запалення. Це може допомогти з втратою пам’яті, коли ви старієте.

Темний шоколад. Чим темніший шоколад, тим більше користі для здоров’я. Він містить багато флавонолів, які мають антиоксидантні та протизапальні властивості. Вони також можуть допомогти знизити кров’яний тиск і покращувати кровопостачання як у мозку, так і в серці.

Оливкова олія. Справжня оливкова олія є дійсно харчуванням для мозку. Завдяки потужним антиоксидантам, відомим як поліфеноли, які знаходяться в олії, можна не тільки покращити здатність до навчання та пам’ять, але й запобігти змінам, пов’язаним з віком та хворобами.

Зелені листові овочі. Коли справа доходить до потужності мозку, зелень повинна бути на вашій тарілці в кожному прийомі їжі. Шпинат володіє силою формування здорових нових клітин, а також є багатим джерелом вітамінів, мінералів і клітковини.

Куркума. Ця спеція має дивовижні переваги для здоров’я. Завдяки куркуміну пряність насправді є одним з найпотужніших і природних протизапальних засобів. Куркума допомагає підвищувати рівень антиоксидантів, а також зберегти вашу імунну систему здоровою, відтак, покращує споживання кисню у вашому мозку.

Грецькі горіхи. Вживання грецьких горіхів може утримати вас від божевілля. Кілька волоських горіхів на день можуть покращити ваше когнітивне здоров’я. Високий рівень антиоксидантів, вітамінів і мінералів також покращує психічну пильність. Вітамін Е в горіхах також може допомогти запобігти хворобі Альцгеймера.

Гарбузове насіння. Насіння гарбуза містять потужні антиоксиданти, які захищають організм і мозок від вільних радикальних ушкоджень. Вони також відмінне джерело магнію, заліза, цинку та міді. Кожна з цих поживних речовин важлива для здоров’я мозку. Дефіцит цинку пов’язаний з багатьма неврологічними станами, включаючи хворобу Альцгеймера, депресію та хворобу Паркінсона. Магній необхідний для вивчення матеріалу і пам’яті. Низький рівень магнію пов’язаний з багатьма неврологічними захворюваннями, включаючи мігрень, депресію та епілепсію. Дефіцит заліза часто характеризується порушенням функції мозку.

Яйця. Яйця є гарним джерелом кількох поживних речовин, пов’язаних із здоров’ям мозку, включаючи вітаміни В6 та В12, фолієву кислоту та холін. Холін є важливим мікроелементом, який використовується вашим тілом для створення ацетилхоліну, нейромедіатора, який допомагає регулювати настрій та пам’ять. 

Томати. Помідори є прекрасним джерелом споживання лікопену – потужного антиоксиданта, який захищає ваш мозок від небезпечних вільних радикалів. Ці вільні радикали мають потенціал, здатний негативно вплинути на органи вашого організму, включаючи головний мозок, і в цьому відношенні важливим є використання харчових продуктів, що містять антиоксиданти. 

Спеціалістка зі здорового харчування Юлія Крілик зазначає, що обов'язково потрібно перевіряти гормони щитоподібної залози, адже вони впливають на роботу всього організму, зокрема, і на роботу мозку. А також, постійний стрес, алкоголь, надмірна кількість цукру і рафінованих продуктів будуть погіршувати вашу пам'ять.

Додамо, кореспондент 032.ua дізнався про найпоширеніші помилки при схудненні. Нагадаємо, раніше ми поспілкувалися з Наталею Борзовою, тією, хто створює музику вулиць міста, і дізналися, як це - бути вуличним музикантом у Львові.

Повне або часткове копіювання матеріалу без письмової згоди редакції забороняється та вважається порушенням авторських прав

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #харчування #продукти #пам'ять #здорове харчування
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...