• Головна
  • Громадський бюджет Львова: ТОП-10 проектів, які хочуть реалізувати в Шевченківському районі
19:08, 8 листопада 2017 р.

Громадський бюджет Львова: ТОП-10 проектів, які хочуть реалізувати в Шевченківському районі

Із 1 до 15 листопада, мешканці усіх районів Львова мають змогу проголосувати за ті проекти, які вони хочуть втілити неподалік свого місця проживання, у рамках Бюджету міських ініціатив.

Сайт 032.ua відібрав найцікавіші пропозиції, які подали на Громадський бюджет-2017 мешканці Шевченківського району Львова, та пропонує ознайомитися з ними своїм читачам.

Озеленення Рясного

Авторка проекту — Юлія Єфімова наголошує, що Рясне — це найгарячіший район Львова, осільки тут мало зелених насаджень та багато підприємств, які забруднюють навколишнє середовище. Відтак, з бюджетом 2 980 915 гривень, активні мешканці готові вирішити це питання і посадити нові дерева, кущі, живопоплоти (найперше — біля дитячих майданчиків), створити клумби тощо. 

Інтернет-бібліотека-трансформер

У Львівській СЗШ №99 пропонують створити інформаційно-комунікаційний простір для дітей на базі бібліотеки, переобладнавши одне з її приміщень за допомогою меблів-трансформерів та сучасної техніки.

Відтак, передбачається поділ бібліотеки на: зону Інтернету й медіа, простір для соціокультурних заходів; "Комфорт-зону" та "Зону тиші", а також забезпечення простору інтерактивною дошкою, проектором, екраном, електронними книгами та іншими предметами, необхідними для користування Інтернетом, віртуальною довідкою та переглядом освітніх фільмів. Автор проекту — Марія Барська; сума коштів, необхідна для реалізації - 499 320 гривень.

Школа з енергозбереженням і сонячними батареями

Громадський бюджет Львова: ТОП-10 проектів, які хочуть реалізувати в Шевченківському районі, фото-5

Львівську СЗШ №20 хочуть осучаснити та провести там енергозберігаючі заходи. Авторка проекту — Наталія Ясниська зауважує, що будівля була споруджена 1890 року, тож її конструкції є технологічно застарілими. Це змусило ініціативну групу замислитись над раціональним використанням та пошуком альтернативних джерел енергії для школи.

Отримані 1 646 950 гривень, у разі перемоги проекту в конкурсі, скерують на реконструкцію покрівлі школи, заміну вікон і дверей на металопластикові, що дозволить зекономити енергоресурси. Також збираються установити сонячні батареї, які упродовж 7 — 8 місяців на рік забезпечуватимуть установу власною електроенергією.

Веломайстерні для Львова

Громадський бюджет Львова: ТОП-10 проектів, які хочуть реалізувати в Шевченківському районі, фото-6

У Львові стрімко збільшується кількість мешканців, які користуються альтернативними видами транспорту, зокрема велосипедами. Тож авторка проекту - Стефанія Пшик пропонує встановити 20 самооблуговуючих майстерень у межах Шевченківського району міста, де львів’яни зможуть швидко і безкоштовно полагодити свій велосипед, інвалідний або дитячий візок, самокат тощо.

У майстернях можна буде знайти усі необхідні інструменти, насос, підвіску та інші деталі, а поруч з ними обладнають велопарковки на 8 місць кожна. Обійдеться такий проект у 440 000 гривень.

Тренувально-вигульний майданчик для собак на вул. Промисловій, 56

Громадська ініціатива Dog-Friendly City пропонує облаштувати тренувально-вигульний майданчик для собак на галявині навпроти ЛКП "Лев". За інформацією авторки проекту — Ольги Кирилович, це обійдеться у 314 080 гривень і вирішить проблему вигулу собак, які утримуються на підприємстві.

Окрім цього, будуть створені умови для соціалізації та тренування тварин, а потенційні власники собак зможуть погуляти там із ними, у рамках програми адопції. І звісно ж, майданчик стане у нагоді власникам собак з цього району, поточне утримання якого здійснюватиме ЛКП "Лев".

Альтернативне наповнення та облагородження "Озера на Панча"

Світлана Гурняк, авторка проекту, запевняє, що "Озеро на Панча" - це єдина водойма у межах вул. Панча, Масарика та пр. Чорновола і є облюбованим місцем відпочинку дітей та дорослих. Також це - середовище сезонного проживання качок, але через щільну забудову району, почала змінюватися екосистема озера (пересихання, заростання очеретом).

Після низки консультацій з екологами, ініціативна група дійшла до висновку, що слід рятувати «Озеро на Панча». За 500 000 гривень можна випробувати альтернативний спосіб наповнення водойми, а також встановити додаткові водозбірні колодязі. Це дозволить облагородити озеро і згодом сформувати тут новітній публічний простір.

Дитячий ігровий комплекс в сквері "Кам'янка"

Громадський бюджет Львова: ТОП-10 проектів, які хочуть реалізувати в Шевченківському районі, фото-13

Мешканці Кам’янки (Рясне) уже давно очікують на сучасний громадський простір у своєму мікрорайоні, тож Ірина Оршак, авторка проекту, пропонує облаштувати на вул. Ожиновій однойменний сквер з великим дитячим майданчиком-ігровим комплексом.

На реалізацію задуманого потрібно 464 040 гривень. Це дасть можливість багатьом діткам повноцінно розвиватися у вільний час на свіжому повітрі. Окрім цього, вдасться навести лад у недоглянутій зеленій зоні та привернути увагу громади до теми збереження навколишнього природного багатства.

Студія звукозапису в Палаці Хоткевича

Громадський бюджет Львова: ТОП-10 проектів, які хочуть реалізувати в Шевченківському районі, фото-14

Андрій Пришляк, автор ідеї, пропонує розпочати створення «Музичного коворкінгу» в Палаці культури ім. Гната Хоткевича зі створення студії звукозапису. У закладі успішно діє вокальний ансамбль «Намисто» та багато музичних гуртів, які сформували тут репетиційну базу. Аби підтримати молоді таланти, пропонується за 497 100 гривень обладнати студію, де би львівські гурти могли записувати свої творіння. Це також дозволить налагодити співпрацю з їхніми колегами по Львову, створювати якісну музику та облаштувати універсальну репетиційну платформу.

Громадський простір в Брюховичах

На вул. Незалежності України в смт Брюховичі, біля бібліотек №28 та 29, автор проекту - Віталій Денега пропонує облаштувати громадський простір. Окрім покращення благоустрою та задоволення потреб громади селища в читанні, тут планують встановити місця для паркінгу, вуличні шахові столи, літню сцену для літературно-театрального гуртка, лавки для читання та велосипедну парковку. Вартість проекту — 492 954 гривні.

Відродження парку 700-річчя Львова

Громадський бюджет Львова: ТОП-10 проектів, які хочуть реалізувати в Шевченківському районі, фото-19

Одразу двоє мешканців району зареєстрували свої проекти, пов’язані з парком 700-річчя Львова. Так, Ірина Стахура акцентує увагу на необхідності відродження унікального місця живої природи, площею 21 га та пропонує у своєму проекті за 2 795 000 гривень реконструювати парк, створити громадський простір для активного відпочинку львів’ян.

Проект, зареєстрований Галиною Юрковською, доповнює попередню ідею: авторка пропонує за 476 910 гривень облаштувати сучасний спортивний майданчик на території парку 700-річчя Львова: з футбольним, волейбольним полем, вуличними тренажерами та лавками. Проект має на меті заохотити молодь до здорового способу життя.

Нагадаємо, раніше сайт 032.ua писав про найцікавіші проекти Громадського бюджету-2017, які хочуть реалізувати у Залізничному районі Львова. Більше новин на тему Громадського бюджету читайте ТУТ.

У тексті використано візуальні матеріали, подані разом з проектами на Громадський бюджет, а також ілюстрації, які перебувають у відкритому доступі пошукової системи google.com.

Читайте також на нашому сайті:

ТОП-10 містичних місць у Львові та області.

Львівський скрипаль-віртуоз вразив публіку на польському шоу талантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #суспільство #Громадськийбюджет #проекти #Бюджетучасті #Шевченківськийрайон #Рясне #Кам’янка #парк #032
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...