• Головна
  • Топ найдорожчих футболістів Львова
11:00, Сьогодні

Топ найдорожчих футболістів Львова

Топ найдорожчих футболістів Львова

Місто Лева помітно виділяється на футбольній мапі країни. Відразу дві львівських команди «Карпати» та «Рух» грають в УПЛ. Львівському «Руху» у минулому сезоні тільки двох залікових балів не вистачило, що посісти пʼяте місце в чемпіонаті та дебютувати вперше в єврокубках. А «Карпати» які повернулись в УПЛ після довгою перерви також мають амбітні плани, хоч у цьому сезоні «зелено-білим» поставлена більш скромна задача — закріпитись у самій престижній лізі країни.

За обидві львівські команди грають молоді та перспективні футболісти, яким спеціалісти прогнозують велике майбутнє не тільки в українському, але і європейському футболі. 032 представляє топ найдорожчих футболістів Львова за оцінкою відомого футбольного порталу Transfermarkt.

1. Ілля Квасниця - 3 мільйони євро

Найдорожчим футболістом Львова є уродженець Буковини 21-річний Ілля Квасниця, потенційна трансферна вартість, якого оцінена у три мільйони євро. Квасниця вихованець футбольної школи чернівецької «Буковини», також тренувався у системах ДЮСШ «Шахтар» (Донецьк) та «Карпати» (Львів).

З вересня 2020 року Квасниця гравець львівського «Руху», за який вже встиг забити 11 голів і стати найдорожчим гравцем своєї команди. Також Ілля один основних гравців молодіжної збірної України. Фахівці вважають, що сьогодні Квасниця один за найталановитіших футболістів країни, за якими вже уважно слідкують як і українські гранди «Шахтар» та «Динамо», так і відомі європейські клуби.

2. Богдан Слюбик - 1 мільйон євро

На другому місці 20-річний гравець «Руха» захисник Олексій Сич, якого портал оцінив в один мільйон євро.

Народився в Ушковичах Львівської області. У жовтні 2020, під час фінансової кризи в «Карпатах», перейшов до іншого львівського клубу -«Руху». Виступає за збірні України: у 2019—20 провів 4 матчі за юнацьку збірну U-16, у 2022—23 зіграв 5 матчів відбору чемпіонату Європи за збірну U-19, а 8 вересня 2023 дебютував за молодіжну збірну України у складі якої став бронзовим призером чемпіонату Європи.

3. Бруніньо - 1 мільйон євро

Бразильський легіонер Бруно Роберто Перейра да Сілва або просто Бруніньо приєднався до «Карпат» тільки у вересні 2024 року. Народився в місті Белу-Оризонті. Футбольний шлях розпочав 2013 року (у віці 13 років) в «Атлетіку Мінейру».

У листопаді 2018 року англійська преса писала про інтерес до Бруніньо низки клубів Прем'єр-ліги, включаючи «Манчестер Сіті», «Челсі», «Манчестер Юнайтед», «Ліверпуль» та «Тоттенхем Готспур».

У липні 2024 року перейшов в оренду до португальскої «Боавішти» на сезон 2024/25 років[. Проте за клуб з Порту так і не зіграв жодного офіційного матчу.

Відомий спортивний журналіст Михайло Співаковський вважає, що футбольний 24-річний Бруніньо по рівню таланту потенційно не уступає найдорожчому гравцю УПЛ Георгію Судакову.

4. Олексій Сич — 1 мільйон євро

23-річний захисник «Руху» Олексій Сич теж коштує рівно один мільйон гривень. Народився в селі Зоря Рівненської області. Під час навчання в 7-му класі школи побував на перегляді в «УФК-Карпати», команді підійшов, але за рішенням батьків залишився вдома. Наступного року опинився в структурі львівського клубу.

У 2020 році перейшов до львівського «Руху». У 2022 -2023 роках на правах оренд грав за бельгійський Кортрейк, а, потім знов повернувся до лав львівського клубу. Бронзовий призер молодіжного чемпіонату Європи 2023 у складі збірної України U-21.

5. Жан Педрозо — 1 мільйон євро

На пʼятому місці захисник «Карпат» 20 річний бразильський легіонер Жан Педрозу, якого Transfermarkt теж оцінив в один мільйон євро. Хоча ще влітку цього року він гравець молодіжної збірної Бразилії перейшов до «левів» з бразильської «Куритиби» за вдвічі меншу суму у 500 тисяч євро.

6. Юрій Климчук — 900 тисяч євро

На шостому місці 27-річний нападник львівського «Руху» Юрій Климчук. Уродженець Житомирщини попав у структуру львівського клубу ще у 2019 році.

За цей час Климчук зіграв за «Рух» в УПЛ 116 матчів у яких відзначився 41 голом.

7. Стеніо - 900 тисяч євро

Бразильський легіонер Стеніо Занетті Толедо приєднався до львівських «Карпат» у липні 2024 року. 21 річний півзахисник починав карʼєру у одному самих іменитих бразильських клубів - «Крузейро».

У 2021 році встиг пограти на правах оренди в італійському «Торіно», а пізніше за португальський «АВС Футебол»

Влітку 2024 року перейшов до «Карпат» за 200 тисяч євро.

8. Ігор Краснопір — 900 тисяч євро

21-річний нападник львівського «Руху» Ігор Краснопір народився в Києві. Починав карʼєру у місцевій «Оболоні».

Влітку 2024 року за 700 тисяч євро перейшов до львівського клубу. Гравець молодіжної та олімпійської збірної України.

9. Денис Мірошніченко — 900 тисяч євро

Уродженець Кривого Рогу 30-річний захисник Денис Мирошниченко з липня 2024 року грає за львівські «Карпати».

Починав карʼєру у рідному «Кривбасі», а потім встиг пограти за «Олександрію», «Карпати», «Дніпро-1», а влітку за 500 тисяч євро повернутися до львівського клубу.

10. Роман Дідик — 800 тисяч євро

21-річний львівʼянин Роман Дідик починав карʼєру у юнацькій команді «Карпат». Потім два сезони пограв в «Агробізнесу». У 2021 році півзахисник перейшов до львівського «Руху», гравець молодіжної збірної України.

Читайте також: Топ найдешевших квартир Львова у вересні, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Карпати #Рух #топ-футболистів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Редакція 032.ua пропонує добірку найкращих визначних та цікавих місць, пам'ятників, локацій у Львові. Ви зможете ще раз переконатися, яке прекрасне місто Лева.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,42
41,45
EUR
45,48
45,53
PLN
10,52
10,60
Оголошення
live comments feed...