• Головна
  • Італійський дворик: ренесансна перлина Львова
18:57, 8 вересня
Надійне джерело

Італійський дворик: ренесансна перлина Львова

Італійський дворик: ренесансна перлина Львова

Італійський дворик — одна з найромантичніших та найвідоміших архітектурних пам’яток Львова. Справжня оаза спокою та історії, що приваблює не тільки туристів, а й місцевих жителів. Дворик є частиною комплексу Палацу Корнякта, що розташований біля ратуші за адресою площа Ринок, 6.

Історія Італійського дворика

Італійський дворик з’явився завдяки грецькому купцеві Костянтину Корнякту, який був одним із найбагатших мешканців Львова XVI століття. Він придбав ділянку на площі Ринок і у 1580 році почав будувати палац, запросивши відомих італійських архітекторів Павла Римлянина і Петра Барбона. Саме вони створили просторий внутрішній дворик у стилі італійських ренесансних палаців.

Власне, назва "Італійський дворик" з'явилася завдяки архітектурній подібності до італійських двориків Флоренції та Венеції. Цей внутрішній простір має триповерхову аркову галерею, що оточує його з усіх боків. Архітектурна гармонія, симетрія та використання світла роблять його унікальним і надзвичайно привабливим для відвідувачів.

Італійський дворик: ренесансна перлина Львова, фото-1

Сучасність і культурне значення

Сьогодні Італійський дворик є популярним місцем для різноманітних культурних заходів: концертів класичної музики, театральних вистав, художніх виставок та кіносеансів. У літній період тут працює затишна кав'ярня, де можна насолодитися ароматною кавою або келихом вина, милуючись архітектурними деталями та атмосферою.

Крім того, дворик став частиною Львівського історичного музею, і відвідувачі можуть ознайомитися з багатою колекцією експонатів, що розповідають про історію Львова та Палацу Корнякта.

Італійський дворик: ренесансна перлина Львова, фото-2

Читайте також: Львів’янка-довгожителька Ганна Левкун відсвяткувала свій столітній ювілей

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львів #італійський #дворик #ренесанс
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...