• Головна
  • На Львівщині виробництво цукру зросло на 5 %
18:02, Вчора
Надійне джерело

На Львівщині виробництво цукру зросло на 5 %

На Львівщині виробництво цукру зросло на 5 %

Сезон цукроваріння у Львівській області, який стартував торік у серпні, успішно завершили.

Обсяг переробки становив 8,9 тис. тонн буряків на добу. Загалом упродовж сезону переробили понад 1 млн. тонн цукрових буряків, що дозволило виробити 154,5 тис. тонн цукру. Це на 7,4 тис. тонн більше у порівнянні з попереднім сезоном. Вихід цукру склав 14%. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

У 2024 році в області засіяли 16,1 тис. га цукрових буряків, що на 1,4 тис. га більше, ніж минулого року. Зібрали 1,062 млн. тонн цукрових буряків, що на 94 тис. тонн більше, ніж у 2023 році. Урожайність склала 660 ц/га, залишаючись на рівні попереднього року.

Варто зазначити, що на фоні подорожчання майже усіх видів сільськогосподарської продукції, ціна на цукор у виробника залишилась на рівні минулого сезону.

«Враховуючи чисельність населення області та рекомендовану норму споживання цукру, то виробництво у цьому сезоні на 38% перевищує внутрішню споживчу потребу та дозволяє сформувати експортні партії», - пояснила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Людмила Гончаренко.

Читайте також: На Чорновола підприємець демонтував перший МАФ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#виробництво_цукру #цукор_на_львівщині
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...