• Головна
  • Польща передала Львівщині генератори для лікарень
15:00, 10 серпня
Надійне джерело

Польща передала Львівщині генератори для лікарень

Польща передала Львівщині генератори для лікарень

В межах співпраці зі Львівською ОВА, Маршалківський уряд Люблінського воєводства Республіки Польща передав допомогу Львівщині у вигляді чотирьох генераторів. Їхня потужність – від 5 до 8,5 кВт.

Про це стало відомо під час зустрічі начальника Львівської ОВА Максима Козицького з Головою Комісії Сеймика Люблінського воєводства з питань регіонального розвитку та міжнародної співпраці – Збігнєвим Войцеховським, передає департамент міжнародного співробітництва обладміністрації.

Очільник області подякував раднику Люблінського воєводства за значну гуманітарну допомогу, яку Польща надає Україні.

«Величезне дякую Польщі за ту допомогу, яку вона надає. Люблінське воєводство – одне з тих, які найбільше допомагають нам, і я дякую Маршалківському уряду за цю їхню участь. Генератори, які ви нам надали, дещо покращать нашу можливість забезпечити безперебійне постачання електроенергією, що особливо критично в періоди нестабільності. Передамо їх у медзаклади нашої області», – зазначив очільник Львівщини.

Крім того, Максим Козицький зазначив, що завдяки підтримці Польщі тисячі українців отримали необхідну допомогу: житло, медикаменти та продукти харчування. Він також подякував за прихисток, який польські сім’ї надають українським біженцям.

Також під час зустрічі сторони підтвердили взаємну зацікавленість у поглибленні співпраці, зокрема обговорили питання щодо енергетики, інфраструктури та транспортного сполучення.

«Польща підтримує і буде підтримувати Україну та українців. Передача генераторів – це лише один з багатьох прикладів нашої підтримки. Ми продовжуватимемо надавати гуманітарну допомогу, щоб допомогти українцям подолати цей складний період. Разом ми зможемо відбудувати країну та забезпечити мирне майбутнє для українського народу», – зазначив радник Люблінського воєводства Республіки Польща Збігнєв Войцеховський.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення Люблінське воєводство у співпраці зі Львівською ОВА надало 17 тонн гуманітарної допомоги для жителів Луганської області, карету швидкої медичної допомоги разом з обладнанням, а також ліжка та декілька вантажних автомобілів з речами найпершої потреби.

Читайте також: На Львівщині відбудуться земельні торги

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львівщина #польща #допомога #генератори #лікарні
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,37
41,40
EUR
45,73
45,81
PLN
10,67
10,69
Оголошення
live comments feed...