• Головна
  • Апеляційний суд залишив підозрюваного у вбивстві Фаріон під вартою
16:30, 5 серпня
Надійне джерело

Апеляційний суд залишив підозрюваного у вбивстві Фаріон під вартою

Апеляційний суд залишив підозрюваного у вбивстві Фаріон під вартою

Львівський апеляційний суд розглянув апеляцію про зміну запобіжного заходу В'ячеславу Зінченку, підозрюваному у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон, і відхилив її.

Таке рішення ухвалила колегія суддів під головуванням Василя Головатого, передає Укрінформ з посиланням на пряму трансляцію із зали суду.

Підозрюваний брав участь в засіданні через відеозв'язок.

Адвокат підозрюваного Ігор Сулима у своєму виступі заявив, що з наданих обвинуваченням свідчень неможливо встановити особу нападника, і немає підстав стверджувати, що нападником може бути Зінченко. Крім того, поведінка Зінченка також не свідчить про його винуватість. У зв'язку з цим він просив замінити тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу стеження, із забороною спілкування з будь-ким.

Обвинувачення заявило, що зауваження адвоката спираються на вирвані з контексту свідчення. За словами прокурора, зібраних доказів достатньо для обґрунтованих підозр щодо Зінченка. Крім того, буде проблематично забезпечити участь затриманого в слідчих діях, якщо він перебуватиме не у Львові, а вдома в Дніпрі. А оскільки суттєві докази ще не знайдені, є ризик, що підозрюваний зможе їх знищити, а також чинити вплив на свідків.

Ірину Фаріон було вбито 19 липня у Львові. Невдовзі вона померла у лікарні. 25 липня ймовірного підозрюваного затримали у Дніпрі. 26 липня 2024 року Галицький райсуд Львова обрав запобіжний захід 18-річному жителю Дніпра В'ячеславу Зінченку, якого підозрюють в убивстві Ірини Фаріон, у вигляді 2 місяців під вартою без права внесення застави.

Читайте також: Убивство Фаріон: суд розпочався розгляд скарги про зміну запобіжного заходу для підозрюваного

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львів #вбивство #фаріон #суд #запобіжний #захід
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,36
41,38
EUR
45,79
45,83
PLN
10,67
10,69
Оголошення
live comments feed...