• Головна
  • Переселенців та інших охочиї запрошують отримати професію швачки за проєктом ReСТАРТ
17:10, 2 липня
Надійне джерело

Переселенців та інших охочиї запрошують отримати професію швачки за проєктом ReСТАРТ

Переселенців та інших охочиї запрошують отримати професію швачки за проєктом ReСТАРТ

Перша група проєкту професійний ReСТАРТ вже успішно завершила навчання. 10 учасників, серед яких і переселенці, навчились шити та виготовляти одяг. У межах проєкту планують провести ще 7 безкоштовних курсів для 240 учасників. Усіх охочих освоїти нову професію запрошують долучатись до проєкту.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Навчання відбуваються у Навчально-практичному центрі легкої промисловості на базі Львівського професійного коледжу моделювання і ресторанної справи.

“Чотиритижнева навчальна програма включала теоретичні заняття з вивчення основних технік шиття, а також практичні уроки з виготовлення одягу та текстильних виробів. Учасники мали можливість освоїти роботу на сучасному швейному обладнанні та пройти практику на підприємствах легкої промисловості”, – розповів Михайло Мураль, голова ГО “Освітньо-виробничий кластер”.

Випускники програми отримали свідоцтва державного зразка про присвоєння робітничої кваліфікації «Швачка» та готові розпочати свою кар'єру у сфері швейного виробництва.

“Такі ініціативи допомагають дорослому населенню розвивати професійні компетенції та забезпечувати їхню активну інтеграцію в економічне життя міста. Тим самим проєкт сприяє підсиленню кадрового потенціалу підприємств та збільшенню робочих місць”, – зазначила Інна Свистун, директорка департаменту економічного розвитку Львівської міської ради.

Перша група учасниць проєкту занурилась у процес виробництва весільних та вечірніх суконь під час практичних навчань у компаніях "MillaNova" та "Грін Коттон Груп Львів".

Охочі також розпочати кар’єру у галузі легкої промисловості, а саме здобути кваліфікацію «Швачка» або підтвердити професійну кваліфікацію «Майстер з пошиття одягу» можуть пройти спеціальні навчання з можливістю працевлаштуватися або відкрити власний бізнес.

Активна реєстрація за посоланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScKCrZNQFjtu4ytwEMblQv6issdk4BtgvwiZ97nGOdNPuHJ9A/viewform .

Проєкт реалізує Громадська організація «Освітньо-виробничий кластер» за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» у партнерстві із Львівська обласна державна адміністрація та Львівська міська рада.

Читайте також: Старшокласники Львова вивчатимуть «Захист України» у центрах національно-патріотичного виховання - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львів #переселенці #навчання #професія #швачки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,84
40,89
EUR
44,14
44,23
PLN
10,21
10,25
Оголошення
live comments feed...