• Головна
  • Куди піти у Львові: композитор з Донбасу представить власну світову прем'єру
14:38, 4 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

Куди піти у Львові: композитор з Донбасу представить власну світову прем'єру

Куди піти у Львові: композитор з Донбасу представить власну світову прем'єру

У Львівській філармонії відбудеться прем’єра твору українського композитора Євгена Петриченка «Concerto Grosso з позитивом». Головна тема – сьогодення, яке щомиті змінюється на краще завдяки особливим людям.

Про це повідомляє Львівська міськрада.

Проєкт «Concerto Grosso з позитивом» – про творців прекрасного в часи жахливого, про світло в часи суцільної темряви, про позитив у часи тотального негативу. Він поєднує два виміри: реальний та віртуальний

Перший вимір, реальний, відкривається у традиційний для класичної музики спосіб. Від номера до номера артисти розповідають свої просвітлені історії про любов, віру, красу, надію, природу, турботи, відповідальності. Покладені в основу тексти цих монологів є надзвичайно афективними та резонують із сьогоденням, адже їхні творці — правдиві та щирі сучасники: Роман Меліш, Олександр Козинець, Надія Косаревич, Вікторія Амеліна, Володимир Вакуленко.

Віртуальний вимір – це доповнена реальність, яку кожен глядач зможе створити сам за допомогою власного смартфона (для цього потрібно лише завантажити спеціальний мобільний застосунок). Кожен музичний номер проілюстрований малюнками графічного дизайнера Руслана Мотька. І в цих анімаційних малюнках можна легко розпізнати фантастичних звірів Марії Примаченко та героїв Олешківського розмальованого будинку Поліни Райко, квіти Катерини Білокур та кульбабки Анжеліки Рудницької, персонажів з муралів Антоніо Коррейя та графіті Banksy.

Куди піти у Львові: композитор з Донбасу представить власну світову прем'єру, фото-1

"Це великий концерт з позитивом. Очевидно загальний настрій — це світло, добро, позитив. Номери концертної програми, які будуть виконані, про позитивних людей. Про людей, які говорять правду і чесно спілкуються з суспільством", - розповів про проєкт Євген Петриченко.

За його словами, в проєкті є музична складова і є візуальна. Автори прагнуть залучити нову аудиторію до сектору класичної музики. "Не секрет, що на академічні концерти ходять люди 45+. Нам би хотілося, щоб на концерти класичної музики приходили молоді люди. Тому ми придумали візуальну складову. Відтак ми спеціально для цього цієї програми розробили мобільний додаток. Кожен глядач, який прийде на концерт, зможе завантажити його собі на мобільний телефон і під час виступу включати його та доповнювати реальність", - каже Петриченко.

Довідка. Євге́н Петриче́нко – український композитор, член Національної спілки композиторів України. Народився в селі Дубівський Антрацитівської міськради Луганської області 10 грудня 1976.

Композитор має значний творчий багаж, представлений різноманітними жанрами симфонічної, камерно-симфонічної, камерно-інструментальної, вокальної, хорової музики, музики до театральних вистав, піснями тощо.

Твори виконувались на сценах Київської, Луганської, Донецької, Львівської, Івано-Франківської та Одеської обласних філармоній, на міжнародних музичних фестивалях імені А. Кос-Анатольського, «КиївМузикФест», «Золотоверхий Київ», «Два дні й дві ночі нової музики», «Контрасти».

Композитор має два авторських компакт-диски («in D …», «Requiem»), ряд наукових публікацій і виступів на Всеукраїнських та Міжнародних конференціях. Займає посаду старшого викладача кафедри композиції і сучасних музичних технологій та теорії музики Донецької державної музичної академії імені С. С. Прокоф'єва.

Читайте також: Які зміни на львівʼян очікують з 1 жовтня: пояснення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #куди_піти_у_Львові #Concerto_Grosso_з_позитивом #Євген_Петриченко #Львівська_філармоняї
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...