• Головна
  • Чому важливо турбуватися про психічне здоров’я з самого малеча
Новини компаній
13:00, 14 вересня 2023 р.

Чому важливо турбуватися про психічне здоров’я з самого малеча

Новини компаній

Відповідальність батьків полягає не просто в вихованні дитині та її зарахуванню в університет, а в щасті, спраги до життя, яке має відчувати людина, коли виросте. Як буде будуватися подальше життя малечі після того, як вона покине батьківський будинок, залежить тільки від найстарших членів родини. Блог Марії Сичинської розповідає про актуальні теми для сучасних батьків, дітей та підлітків, які ростуть в умовах війни та не тільки.

Чому важливо турбуватися про психічне здоров’я з самого малеча, фото-1

Які аспекти дитинства найбільше впливатимуть на щастя дитини

Найголовнішою умовою для подальшого щастя дитини у дорослому житті є кількість радості та відповідних згадок, які вона накопичила за дитинство. Це служить певною мотивацією та паливом для розвитку, впевненості у собі, віри в себе, що є головними емоціями для гармонічного та стабільного життя. Батькам бажано якомога довше дарувати дитині щасливе дитинство для отримання яскравих емоцій, які будуть нагадувати їй про неймовірний час. Якщо дитина не отримує цього, вона швидко стає апатичною, втрачає зацікавленість до життя, що є дуже небезпечним та служить родючим ґрунтом для розвитку залежностей як психологічних, так і фізичних, суїцидальних думок та просто нещастя по життю. У своєму блозі Марія Сичинська розглядає ці складні питання, адже під час воєнного стану не тільки дітям важко адаптуватися та продовжувати отримувати позитивні емоції безперестанно, але й їх батькам. Проте важливо попри все намагатися підтримувати належні стосунки у родинному колі та забезпечувати дитину всім необхідним для незабутнього часу під час підростання. Серед цих головних аспектів можна особливо відокремити:

  • Комунікація з іншими дітьми. Під час дитячого садочку, школи, університету діти можуть з легкістю заводити друзів та пізнавати себе через навколишнє середовище, а також розвивати навички комунікації з іншими. Якщо дитина не отримує цей досвід, їй може бути дуже важко соціалізуватися у дорослому житті, що потенційно може стати великою перешкодою для проживання щасливого та гармонійного життя. Для того, щоб дитина могла будувати здорові відносити з іншими дітьми, вона має брати належний приклад у спілкуванні через своїх батьків. Коли в сім’ї панує радість, довіра, любов та повага один до одного, малечі буде значно легше заводити собі друзів та спілкуватися успішно. Тому батькам варто в першу чергу звернути увагу на себе та просканувати своє ставлення один до одного, до своєї дитини, щоб мати змогу передати їй модель здорових відносин, через які вона з легкістю зможе побудувати свої стосунки.
  • Розкриття талантів дитини. Дуже важливо батькам допомогти розкрити потенціал малечі та проявити його під час виховання. Таким чином дитина буде зрощувати корисні навички та розуміти, що вона може досягти того, чого забажає. Якщо батькам вдасться допомогти дитині проявити свої якості ще з самого малеча, їй дуже значно легше рухатися по життю та надалі обирати собі заняття, спираючись на те, що вона буде доволі добре знайома з самою собою.

Проте не зважаючи на важливість розвитку дитини, батькам ніколи не потрібно забувати про свій особистий ріст. Відчуття найменших членів, їх поведінка, настрій здебільшого копіюється через батьків, та якщо їх стан змінюється, відповідно це відразу впливає на дітей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...