• Головна
  • Керамограніт: що це за матеріал та які його особливості
Новини компаній
17:00, 23 серпня 2022 р.

Керамограніт: що це за матеріал та які його особливості

Новини компаній

На українському ринку представлено багато видів облицювальних матеріалів. Це дає змогу підібрати саме той варіант для оформлення інтер’єру, який найбільше відповідає потребам мешканцям оселі. Більш того, можна реалізувати різноманітні проекти, навіть найсміливіші авторські задуми. А допоможе в цьому інтернет-магазин PLITKA4YOU, який пропонує широкий асортимент плитки та допоміжних матеріалів.

Наразі великим попитом користується керамогранітна плитка. Вона впевнено витісняє кахель, передусім завдяки своїй міцності та зносостійкості. А розмаїття фактур та кольорових відтінків дозволяє використовувати даний облицювальний матеріал як альтернативу шпалерам, особливо в таких приміщеннях, як кухня, де є постійний ризик появи плям на стінах.

Але що ж представляє собою керамограніт? Така плитка виготовляється з глини, піску, шпату та дрібної гранітної крихти. Саме останній компонент вважається найбільш цінним та відрізняє цей матеріал від звичайного керамічного аналога. Граніт є дуже міцним, відповідно цієї властивості набуває і керамограніт. В результаті отримують облицювальний матеріал, що здатний витримувати великі навантаження.

Головні характеристики

Звичайно, як і будь-яка продукція, керамогранітна плитка буває різною, розділяється на класи. Це потрібно враховувати при виборі матеріалу для облицювання стін та підлоги у приміщенні.

Зокрема, існують певні рівні зносостійкості:

  • Перший рівень. Підходить для приміщень з помірними показниками вологості та температури, зазвичай – для облицювання стін у вітальні, спальній кімнаті, кухні тощо;
  • Другий. Можна використовувати в якості підлогового покриття у ванній та на кухні;
  • Третій. Оптимально підійде для оформлення холу, офісу з обмеженою прохідністю та невеликою кількістю працівників;
  • Четвертий. Користується найбільшою популярністю, адже має доступну вартість, і водночас демонструє високі показники зносостійкості. Підійде і для підлоги в комерційних приміщеннях, для укладання на сходах, немає обмежень для домашнього використання;
  • П’ятий. Є найдорожчим варіантом з усіх перелічених, але повністю виправдовує свою ціну. Підходить для облицювання стін і підлоги у приміщеннях з великою прохідністю – ТРЦ, вокзали, аеропорти тощо.

Для визначення міцності користуються шкалою Мооса, яка призначена для мінералів. Згідно цієї шкали, керамограніт має міцність у 7 балів, тобто лише на 3 пункти поступається алмазу, який вважається еталоном твердості. Це добре показує, наскільки міцним є даний облицювальний матеріал.

Звісно, що показники міцності та зносостійкості залежать від товщини плитки та виробника. Для підлоги в оселі оптимальна товщина – від 1.2 до 1.5 см. А для комерційних приміщень, в якому перебуває постійно багато людей, товщина починається від 3 см. Для стін підійде плитка з товщиною від 0.8 до 1 см.

Переваги керамограніту

Окрім вищезазначених характеристик, є й інші переваги даного матеріалу. По-перше, це вологостійкість. Плитка не майже вбирає в себе вологу, тому її укладають у ванній та на кухні. Проте для вуличних робіт вона не пристосована, адже не витримує вологу при низьких температурах.

По-друге, догляд за керамогранітом надзвичайно простий. Плями на поверхні видаляються за допомогою будь-якого миючого засобу. А ось жорсткі губки використовувати на рекомендується – на глянцевій поверхні можуть залишитись подряпини.

По-третє, є широкий асортимент як кольорових палітр, так і фактур, в тому числі стилізовані під природні матеріали – метал, бетон, дерево, бронзу, мармур тощо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...