• Головна
  • Звільнили чи призначили: головні кадрові зміни у Львові та області за 2020 рік
21:03, 22 грудня 2020 р.
Надійне джерело

Звільнили чи призначили: головні кадрові зміни у Львові та області за 2020 рік

До завершення 2020 року залишилися лічені дні - саме час підводити підсумки. Редакція 032.ua пропонує згадати, які основні кадрові призначення відбулися у цей складний рік.

Андрій Садовий

Андрій Садовий

За результатами другого туру виборів у 2020 році, учетверте крісло мера зайняв Андрій Садовий. Він переміг свого опонента Олега Синютку із результатом у 62,25%. Очільник Львова презентував план розвитку міста до 2024 року, який включає в себе розвиток транспортної інфраструктури; освіти, культури та спорту; медицини; еко-політики; економіки; політики турботи та чистої води. Як Андрій Садовий вчетверте складав присягу можна подивитися ТУТ.

Максим Козицький

Максим Козцький, Фото: facebook.com

Максим Козцький, Фото: facebook.com

У лютому цього року Львівщина отримала нового намісника президента: головою ОДА став Максим Козицький, якого Володимир Зеленський призначив замість Маркіяна Мальського. 39-річний голова ЛОДА родом із Львівської області. Після закінчення школи, спершу вивчився на хірурга (магістр медицини), потім - на економіста управлінця (менеджмент організацій). Працював у Львівському обласному центрі здоров’я, ТОВ “Укрнафтогазінвест”, з грудня 2009 по червень 2014 був гендиректором ТОВ “Прикарпатська енергетична компанія”, у жовтні 2016 - січні 2020 року - директором ТОВ “Еко-Оптіма”.

Ірина Гримак

Ірина Гримак, Фото з пресслужби Львівської облради

Ірина Гримак, Фото з пресслужби Львівської облради

Після місцевих виборів 2020, до роботи приступив новий депутатський корпус Львівської облради. На першій сесії, традиційно, обрали голову ЛОР, якою вперше в історії стала жінка - Ірина Гримак, яка раніше була заступницею голови ЛОДА Олега Синютки. 39-річна посадовиця закінчила Львівську комерційну академію, Львівський національний аграрний університет і Львівський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. Із 2000 по 2015 роки працювала на різних посадах у Львівській міськраді.

Євгеній Гірник та Юрій Холод

Гірник (ліворуч) і Холод (праворуч), Фото Львівської облради

Гірник (ліворуч) і Холод (праворуч), Фото Львівської облради

Заступник голови ЛОДА Юрій Холод та депутат Львівської облради Євгеній Гірник стали заступниками Ірини Гримак. 29-річний Юрій Холод балотувався в раду від "Слуги народу". За освітою юрист та економіст, закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка. Раніше працював у ТзОВ "Ромус-Поліграф", займався підприємницькою діяльністю. 34-річний Євгеній Гірник пройшов до ради від ВО "Батьківщина", за фахом також юрист та економіст, закінчив Київський національний торгово-економічно університет та Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Раніше працював у Державному управлінні справами при Президентові України, зараз - фізична особа-підприємець.

Наталія Тімко

Наталія Тімко

Відома львівська лікарка-епідеміолог Наталія Тімко (Іванченко) очолила Львівський обласний лабораторний центр. 43-річна епідеміологиня також викладає у Львівському медичному університеті, балотувалася цього року до Львівської облради від “Слуги народу”, але не отримала достатньо підтримки.

Ярослав Скоромний

Ярослав Скоромний, Фото з фейсбуку

Ярослав Скоромний, Фото з фейсбуку

У листопаді 2020 року стало відомо про чергову реформу на митниці: замість Галицької, яка об’єднувала Львівську, Івано-Франківську та Тернопільську області, створили суто Львівську митницю. Відповідно, керівника Галицької митниці Володимира Цабака звільнили, а на посаду керівника новоствореного органу призначили Ярослава Скоромного. Відомо, що 31-річний очільник родом з Вінниці, за освітою юрист. Працював у прокуратурі Вінницької області, з 2017 року - заступником начальника Львівської митниці ДФС - начальником управління протидії митним правопорушенням. Згодом став в.о. начальника Галицької митниці (до реформи).

Ірина Микичак

Ірина Микичак, фото МОЗ

Ірина Микичак, фото МОЗ

Колишня очільниця департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак у березні 2020 року, якраз після початку пандемії, стала першою заступницею міністра охорони здоров’я України. Спершу вона допомагала міністру Іллю Ємцю, потім - міністру Максиму Степанову. Ірина Микичак - львів’янка, має освіту педіатра і диплом магістра державного управління. Багато років працювала у сфері охорони здоров’я - від дільничного педіатра та медсестри до головного лікаря обласної лікарні.

Христина Береговська

Христина Береговська, Фото ЛМР

Христина Береговська, Фото ЛМР

У січні 2020 року на посаду керівниці управління культури Львівської міськради призначили Христину Береговську, яка раніше виконувала подібні функції у ЛОДА. Посадовицю знають як мистецтвознавицю і викладачку Академії мистецтв. 35-річна Христина Береговська родом з Галича (Івано-Франківська область). Закінчила ЛНАМ та працювала у Львівській національній галереї мистецтв ім. Бориса Возницького, згодом стала заступницею гендиректора установи. Засновниця мистецької платформи "1000 загублених українських мистців у світі", авторка 6 книг про мистецтво.

Любомира Мандзій

Любомира Мандзій, Фото: facebook.com

Любомира Мандзій, Фото: facebook.com

У 2020 році Любомира Мандзій тимчасово виконувала обов’язки міністра освіти і науки України та була заступницею в.о. міністра Сергія Шкарлета. Торік її призначили на аналогічну посаду до міністерки освіти Ганни Новосад. 47-річна Любомира Мандзій родом із села Опака на Дрогобиччині. За освітою - географ та політолог. З 2001 до 2016 року викладала у Львівському національному університеті імені Івана Франка, з 2016 по 2019 рік - очолювала департамент освіти і науки ЛОДА. Того ж 2019 року стала начальницею управління Державної служби якості освіти у Львівській області, а вже невдовзі пішла працювати у міністерство.

Денис Шмигаль

Денис Шмигаль, фото з Фейсбук-сторінки

Денис Шмигаль, фото з Фейсбук-сторінки

Львів’янин Денис Шмигаль очолив новий уряд при президентові Володимиру Зеленському. Ще 4 березня Верховна Рада відправила Гончарука у відставку та призначила на його місце Шмигаля, який до того очолював Міністерство розвитку громад та територій України. За освітою новий прем’єр інженер-економіст, випускник “Львівської політехніки”. З 2009 по 2011 рік очолював департамент економіки, інвестицій, промисловості та торгівлі у Львівській ОДА, працював заступником управління ДФС на Львівщині, а з 2014 року був віце-президентом компанії "Львівхолод". 

Юрій Добош

Юрій Добош, Фото: facebook.com

Юрій Добош, Фото: facebook.com

Цього року звільнили молодого начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у місті Львові Юрія Добоша. На цю посаду його призначили у 2019 році, він пропрацював сім місяців. Міністерство юстиції звільнило 28-річного керівника нібито за неналежне виконання обов’язків та перевищення службових повноважень. Сам Юрій Добош заявив, що його усувають від посади через спроби подолати корупцію.

Читайте також: Як у Львові відзначатимуть Різдво та Новий рік: повна програма святкувань

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини Львова #львівські новини #новини Львівщини #кадрові призначення #звільнили #призначили
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...