• Головна
  • У Львові презентували 3D-модель Звенигорода періоду XI-XIІI ст., — ВІДЕО, ВІЗУЛІЗАЦІЯ
14:14, 30 жовтня 2019 р.

У Львові презентували 3D-модель Звенигорода періоду XI-XIІI ст., — ВІДЕО, ВІЗУЛІЗАЦІЯ

У Львові презентували 3D-модель Звенигорода періоду XI-XIІI ст., яка стала основою створення відеоекскурсії та в майбутньому ляже в основу експозиції історико-культурного парку на місці цієї пам’ятки археології.

Про це повідомляє кореспондент 032.ua.

Древній Звенигород – це перший в Україні історико-культурний парк на території пам’ятки археології. Його створять у селі Звенигород, що за 25 км від Львова у Пустомитівському районі. А ця відеоекскурсія демонструє, як виглядав Звенигород тоді у період XI-XIІI ст.”, — сказала у коментарі для 032.uaменеджерка з комунікації проекту "Древній Звенигород: брендинг і промоція княжої столиці" Мирослава Іваник.

На тривимірній моделі показано, як виглядав княжий дитинець — найбільш укріплена частина міста, де розташовувався палац, а також боярські квартали, де жила знать.

Загалом археологи, історики та візуалізатори спільно відтворили забудову на площі близько 25 га.

“Йдеться про територію, яка найбільше досліджена, і щодо забудови якої ми маємо доволі чіткі уявлення. Загалом же площа княжого Звенигорода з пригородами, за припущеннями археологів, могла сягати 140 га”,  розповів доцент кафедри реставрації НУ “Львівська Політехніка” Василь Петрик.

Zvenyhorod.orgZvenyhorod.org

При створенні відео, опирались на інформацію, отриману під час масштабних археологічних розкопок, що проводили у Звенигороді у 1950-1990-х рр.

3D-модель стала основою створення відеоекскурсії давнім Звенигородом, яка розпочинається з часів ще до заснування міста і проводить глядача крізь період заснування Звенигорода, ХІІ-ХІІІ ст.  періоду його найбільшого розквіту, і до 1241 року, коли місто загинуло під навалою монголів. У майбутньому вона буде основою для створення віртуальної екскурсії історичним містом у новому історико-культурному парку “Древній Звенигород”, що облаштовують на місці пам’ятки археології.

“На території Звенигорода облаштують парк і зроблять відповідний благоустрій так, щоб там можна було перебувати. Також там буде дитячий майданчик, стилізований під княжий період, відпочинкова зона і саме городище, яке буде представлене ландафтним відзнакуванням. А сучасні технології дозволять нам відвідувачів у захопливу подорож княжим містом Розроблена 3D-модель нам дуже допоможе у цьому», сказала у коментарі для 032.ua керівниця проекту створення парку Наталя Войцещук.

Zvenyhorod.org

Zvenyhorod.org

За її словами, парк створять коштом ЄС (близько 12 млн грн), а на промоцію княжої столиці підуть гроші Українського культурного фонду за співфінасування Пустомитівської районної ради та Львівської ОДА.

Нагадаємо, минулого тижня у центрі Львова археологи виявили рештки костелу ХVIII століття.

Підписуйтесь на наші новини в соцмережах: ФейсбукТвіттерТелеграм!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Звенигород #археологія #історико-культурний парк
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...