• Головна
  • «Що ж це за рада така, яка замість того, щоб доглядати за пам“ятками архітектури, просто спалює їх?» - Веремчук про стан Шевченківського гаю.
11:35, 23 березня 2017 р.

«Що ж це за рада така, яка замість того, щоб доглядати за пам“ятками архітектури, просто спалює їх?» - Веремчук про стан Шевченківського гаю.

Валерій Веремчук обурений рішенням наукової ради музею, яка вирішила, без відома громади, знищити архітектурну пам'ятку у Шевченківському гаю.

Сьогодні на сесії міської ради Валерій Времчук, депутат ЛМР, ініціював виділення додаткових коштів на збереження пам“яток архітектури у Шевченківському гаю.

Минулого тижня у Шевченківському гаю знищили неймовірно цінну хатину, яка єдина у Шевченківському гаю вкрита очеретом. Вона датована 19 століттям села Шилівець, що у Чернівецькій області. Рішенням науково-методичної ради її просто стерли з лиця землі, без відома громади міста.
«Ця рада пояснила своє рішення тим, що стан хатини надто занедбаний. І є небезпечним для відвідувачів» - зазначив він.

Керівники ради попередили, що така доля чекає і інших пам“яток архітектури, бо вони у жахливому стані.
«Тоді поясніть мені, будь ласка, куди дивилась ця рада? Замість того, аби доглядати за пам“ятками архітектури вони просто спалюють хатини?» - Валерій Веремчук.

Як зазначив Валерій Веремчук, цей об“єкт перебуває під охороною закону, тому за таке безвідповідальне руйнування повинні понести відповідальність.
Думку створення нової наукової ради підтримав і Андрій Садовий, він ініціював долучити спеціалістів, які мають певні знання та вміння, аби за кілька років Шевченківський гай не зник з обличчя міста.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,33
41,37
EUR
45,80
45,83
PLN
10,68
10,70
Оголошення
live comments feed...