• Головна
  • У Львівському “Охматдиті” врятували 10-річного хлопчика з рідкісним захворюванням черевної порожнини
14:30, 26 квітня
Надійне джерело

У Львівському “Охматдиті” врятували 10-річного хлопчика з рідкісним захворюванням черевної порожнини

У Львівському “Охматдиті” врятували 10-річного хлопчика з рідкісним захворюванням черевної порожнини

Хірурги лікарні “Охматдит” успішно прооперували лапороскопічним методом 10-річного хлопчика із фрагментарним некрозом великого сальника – рідкісним гострим хірургічним захворюванням органів черевної порожнини.

 Про це повідомили у Центрі дитячої медицини "Охматдит".

Почалося все з того, що Микола зі села Жорниська Львівської області відчув різкий біль у животі, який то зʼявлявся, то стихав. Спершу мама хлопчика подумала, що це отруєння і дала сину сорбенти. Однак, біль не припинявся впродовж трьох днів. Коли вночі Миколі стало дуже зле, викликали “швидку”. Хлопчика одразу привезли до приймального відділення “Охматдиту”.

При обстеженні та діагностичній лапароскопії хірурги виявили у дитини фрагментарний некроз великого сальника.

“Причини цього діагнозу мають широкий спектр. Це може трапитися і від легкого удару, і від певної механічної дії. Складність цього захворювання у тому, що його не видно при УЗД обстеженні і дуже не виражена клінічна картина. Тому найчастіше можна виявити цей діагноз при лапароскопічній діагностиці. Такі випадки трапляються рідко. За весь час моєї хірургічної практики пригадую всього три таких випадки”, – розповів дитячий хірург Олександр Колодій.

“Варто зазначити, що коли роблять дитині операцію відкрито (класичний метод), то сальник досить важко знайти і доводиться робити великий розріз. Ускладнює цю ситуацію, коли дитина має лишню вагу. А оскільки, у нашій лікарні ми робимо діагностичну лапароскопію, то операція робиться лише через три проколи”, - наголосила дитячий хірург-інтерн Тетяна Катринець.

“Я була приємно вражена від лікарні. Бо це і так така ситуація неприємна і неочікувана, сірі стіни лікарні ще додають смутку. А тут навпаки – ремонт, умови, чистенько, тепло, годували чудово. А лікарям узагалі дуже вдячна, що усе так сталося. Вдома вже ніяких у сина симптомів, скарг”, – поділилася мама хлопчика Оксана.

Після антибіотикотерапії хлопчика вже виписали додому, він почувається добре. У подальшому буде перебувати під спостереженням лікарів та на контролі харчування.

Читайте також: У Львові хірурги врятували 15-річного хлопця з надзвичайно рідкісним розташуванням пухлини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львів #охматдит #хлопчик #рідкісна #операція #сальник #лапароскопія
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,72
39,82
EUR
42,75
42,84
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...