• Головна
  • У Львові хорватські воїни навчають українських ветеранів дайвінгу
15:20, 6 травня
Надійне джерело

У Львові хорватські воїни навчають українських ветеранів дайвінгу

У Львові хорватські воїни навчають українських ветеранів дайвінгу

Хорватські військові навчають українських ветеранів розвантажуватися ментально завдяки дайвінгу та водному спорту в межах спільного проєкту України та Хорватії «Ресоціалізація українських ветеранів: рівний-рівному».

Як повідомляє пресслужба Львівської мерії, з 7 до 14 травня у Львові та області відбудеться 2-й етап проєкту, учасниками якого стануть 16 українських ветеранів.

Для учасників запланували низку активних заходів та психологічних тренінгів.

7–8 травня: занурення з аквалангом у басейні та звітування психологів про роботу, попередньо проведену з учасниками проєкту

9 травня: стрільба з лука та зустріч з Зораном Комаром, який був головним психологом Збройних сил Хорватії.

10–12 травня: водні види спорту (каяки, SUP дошки, човен-дракон), риболовля, дартс. Вечірня програма: спілкування та лекції від психологів.

Через війну, що триває в Україні, ресоціалізація ветеранів є дуже важливою. Хорватія має чималий досвід допомоги своїм ветеранам, і їхній досвід цінний для України, тому його переймають. Благодійний фонд UNBROKEN вже розпочав цей процес у спільному проєкті з Хорватською асоціацією ветеранів та інвалідів (HRVI Nemo). І вже, згідно з відгуками учасників, є чудові результати.

– 92% учасників відзначили покращення стану здоров'я. В середньому, оцінка фізичного стану зросла з 5,4 до 8,3 (за 10-бальною шкалою), що відповідає покращенню на +54%.

– 92% учасників відзначили покращення психологічного стану. В середньому, оцінка психологічного стану зросла з 4,9 до 8,8 балів, що відповідає покращенню на +80%.

Цей проєкт ініціювали і запустили у вересні 2023 року в місті Савудрія на березі Адріатичного моря (тоді взяли участь 9 українських ветеранів) – за підтримки уряду Хорватії, Міністерства у справах ветеранів України, Львівської міської ради та приватних благодійників.

У 2024 році залучили ще 10 учасників.

«Ми прагнемо створити мережу ветеранів, які зможуть залучати інших до різних ресоціалізаційних заходів. Основна мета проєкту – збільшити кількість ветеранів до 500 на рік, щоб забезпечити їм гідну ресоціалізацію. Ми віримо, що наш проєкт створить мережу рівних наставників ветеранів», – поділився виконавчий директор благодійного фонду UNBROKEN Олександр Кобзарев.

Фундація UNBROKEN мобілізує ресурси для лікування, протезування, реабілітації та реінтеграції тих, хто постраждав внаслідок російської агресії проти України.

Читайте також: У квітні Львів підтримав армію на 71 мільйон гривень - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львів #хорватія #незламні #ветерани #дайвінг
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,96
40,00
EUR
43,30
43,45
PLN
10,07
10,14
Оголошення
live comments feed...