• Головна
  • Роман Безсмертний: БРІКС для росії — це механізм руйнування світового порядку
Політична реклама
17:00, Сьогодні

Роман Безсмертний: БРІКС для росії — це механізм руйнування світового порядку

Політична реклама
Роман Безсмертний: БРІКС для росії — це механізм руйнування світового порядку, фото-1

Коли в 2005 році фюрер з його політикою провалився по відношенню до України - почалася розробка плану поїдання України. І в цьому плані однією зі складових була атака на світові економічні фінансові і політичні інститути. І власне ще тоді й виникла ідея зліпити організацію, яка буде атакувати зокрема «Велику двадцятку», «Велику сімку». Або використовувати цю організацію для того, щоб лобіювати свої інтереси в цих об’єднаннях.

Вперше про це було заявлено в 2006 році. А в 2008 році відбулася перша зустріч на якій почалася робота. Що цікаво, але знайти якісь статутні документи на основі яких діє ця організація - неможливо, окрім заяви, яка задекларувала утворення такої організації. Механізми внутрішньої роботи так і не були розроблені, а використовуються в багатьох випадках лише тимчасові регулятори. І невипадково ми бачимо: що не саміт - то різна логістика. Тому що на даний час ні стилю, ні логотипу, як такого, немає. Якщо брати нинішню ситуацію, то навряд чи навіть хто може точно сказати скільки всередині самого БРІКСу є дійсних учасників: тих, які прийняли пропозицію вступити, тих, які погодилися і тих, які прийняли але роздумують. В різних джерелах то 10, то 9, то 11 учасників.

22- 24 жовтня в Казані відбудеться черговий саміт БРІКС. І зрозуміло, що в нинішніх умовах, коли московського фюрера не приймають у світі - для нього важливо показати що він інтегрує величезні країни і утворює величезні організації, які не просто пробивають дорогу в минуле, а які здатні побороти противників і в економічному плані, і в політичному, і в воєнно-політичному. Звідси для фюрера очевидно, що присутність гостей, учасників а також нових учасників є вельми і вельми важливими, бо економіка трещить, а санкції все ж таки працюють. А присутність Китаю і Індії дає можливість не тільки вирішувати якісь внутрішні питання, а й виробляти механізми обходження санкцій.

Зрозуміло, що БРІКС стає тією структурою, яка, з одного боку, торпедує систему світового порядку, а з іншого - допомагає обходити санкційну політику яка застосовується і Європою і Сполученими Штатами Америки та й багатьма іншими державами демократії й свободи. Це такий собі клуб в який вирішили ввійти ті, хто дуже хитрі, які хочуть бути там і сям, а також цілий ряд ізгоїв.

Війна в Україні розтрощила залишки прагматизму в зовнішній політиці кремля. Оскільки путін сприймає війну як частину ширшої конфронтації з Заходом, тепер він намагається підірвати позицію Сполучених Штатів усюди де тільки може. В тому числі шляхом підриву різних глобальних інституцій, сприяючи посиленню виклику Китаю Сполученим Штатам Америки.

Сьогодні фахівці сходяться на тому, що користі від БРІКС немає, окрім хіба що інформаційного шуму по певних показниках. А от торпедувати «Велику двадцятку» вже вдається, хоча «Сімку» навряд чи.

З цією метою Пекін і Москва прагнуть зробити альтернативні фінансові та технологічні платформи, несприятливі до тиску Сполучених Штатів Америки. При тому путін і Сі розглядають ці зусилля, як свого роду моральні сатисфакції по відношенню до ситуації в якій вони опинилися на даний час. Цей інтерес загострився особливо після відкритої агресії в 2014 році проти України.

Однак серед тих, хто знаходиться в БРІКС є дві країни, які навряд чи побіжуть за московським фюрером і червоним китайським диктатором. Це Бразилія і Індія, які здебільшого самоізолюються від війни в Україні, не бажаючи підтримувати спроби Заходу ізолювати Росію. Але так само не бажаючи явно ставати на бік москви, визнаючи що вторгнення є грубим порушенням міжнародного права.

Московський фюрер використовує такі організації як ШОС, БРІКС, СНД, ЄврАзЕС для того, щоб нав’язувати з членами вісі зла та тимчасовими союзниками новий світовий порядок.

Зрозуміло що війна проти України, війна проти Заходу - це інструмент нав'язати тоталітарний порядок людству. І чим раніше всередині БРІКС це зрозуміють - тим швидше стане зрозуміло, що всі розмови про перспективи цієї організації лише пусті розмови. І лише аргументи для того, щоб фюрер московський використовував цю організацію для покращення ситуації в якої він опинився через власні прорахунки.

Повна версія на каналі PRO:UA за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=YwwJgqOG5K8

Довідка: Роман Безсмертний - кандидат політичних наук, Народний депутат України ІІ, ІІІ, IV та V скликань. Посол України в Білорусі у 2010—2011 роках. Двічі обіймав посаду Віцепрем'єр-міністра України. Викладач і почесний професор Київського університету культури і мистецтв і Педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Один з авторів Конституції України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...