• Головна
  • Завершено розслідування у справі львівського бізнесмена Гринкевича щодо закупівлі неякісного одягу для ЗСУ на понад мільярд гривень
14:34, Сьогодні

Завершено розслідування у справі львівського бізнесмена Гринкевича щодо закупівлі неякісного одягу для ЗСУ на понад мільярд гривень

Завершено розслідування у справі львівського бізнесмена Гринкевича щодо закупівлі неякісного одягу для ЗСУ на понад мільярд гривень

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо львівського бізнесмена та членів злочинної організації, які постачали неякісний військовий одяг для потреб Збройних Сил України на понад 1 млрд гривень, (прізвище бізнесмена не вказано, але як можна зрозуміти із матеріалів справи, йдеться про Ігоря Гринкевича, прим ред.).

Стороні захисту надано матеріали кримінального провадження для ознайомлення, після чого обвинувальний акт буде направлено до суду, повідомляє пресслужба ДБР.

Очолив оборудки підприємець зі Львова, який залучив до неї свого сина та інших осіб. Підконтрольні їм компанії уклали у 2023 році договори з Міноборони на постачання військового одягу на суму понад 1,8 млрд грн.

Протягом 2023 року за зазначеними договорами Міноборони отримало одягу на суму майже 1,2 млрд грн.

Поставлене майно, відповідно до висновків експертиз, не відповідало технічним вимогам договорів через свою низьку якість та не могло використовуватися за своїм цільовим призначенням. Через це збитки держави склали 1 млрд 167 млн гривень.

ДБР затримало членів злочинної організації та повідомило їм про підозри. Їм було обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Одного з фігурантів оголошено в міжнародний розшук.

Організатор оборудки та його поплічники обвинувачуються у створенні, керівництві злочинною організацією, а також участь у ній, шахрайстві в особливо великих розмірах та легалізації майна, здобутого злочинним шляхом (ст. 255, ст. 190, ст. 209 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

З метою відшкодування заподіяних збитків ДБР вжито заходів щодо виявлення та накладення арештів на майно підозрюваних.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Нагадаємо, що до суду вже направлено обвинувальний акт відносно львівського бізнесмена, який пропонував 500 тисяч доларів США одному із керівників Головного слідчого управління ДБР.

Гроші призначались за сприяння у поверненні вилученого майна, а також закриття кримінального провадження відносно підконтрольних йому компаній – одних з найбільших постачальників Міністерства оборони.

Читайте також: Суд арештував майно сім’ї Ігоря Гринкевича та його спільників

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Гринкевич #Львів #ДБР #суд
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...