• Головна
  • У Львівському медуніверситеті планують вилучити російські джерела з освітніх програм
17:06, Вчора

У Львівському медуніверситеті планують вилучити російські джерела з освітніх програм

 У Львівському медуніверситеті планують вилучити російські джерела з освітніх програм

У Львівському національному медичному університеті переглянуть освітні програми та навчальні плани щодо можливої присутності посилань на застарілу чи російськомовну літературу.

Про це повідомили у пресслужбі університету.

Цьому передував скандал через використання матеріалів з російських джерел під час лекцій для студентів спеціальності 227 «Терапія та реабілітація».

«Вважаємо таку практику неприйнятною й недостойною з огляду на майже трирічну агресію проти нашої країни з боку росії, тисячі загиблих й понівечених на фронтах. А особливо, коли йдеться про спеціальність, фахівці якої покликані допомагати жертвам цієї війни як серед військових, так і цивільного населення», – відреагували в університеті.

Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького, який запровадив нові спеціальності з фізичної терапії та реабілітації, підкреслює, що його освітні програми базуються на передовому світовому досвіді. Університет прагне залучати іноземних фахівців і відправляти своїх викладачів на стажування до європейських клінік.

Під час останнього засідання Вченої ради ректор університету Орест Чемерис наголосив, що використання російських джерел у навчальному процесі є категорично неприпустимим. Викладацький склад отримав вказівку переглянути навчальні програми, аби виключити будь-які посилання на російськомовні або застарілі матеріали.

«Це не лише питання якості освіти, а й принципових цінностей, якими ми не можемо поступитися», – підкреслили в університеті.

У навчальних корпусах встановлено таблички «Територія вільна від мови окупанта», що відображає позицію навчального закладу.

Читайте також: Два львівских виші потрапили до міжнародного рейтингу найкращих університетів світу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львівський_медуніверситет #медуніверситет_львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...