• Головна
  • Близько 60 львів'ян, що постраждали від російського обстрілу у вересня, отримають допомогу на оренду житла
15:43, Сьогодні
Надійне джерело

Близько 60 львів'ян, що постраждали від російського обстрілу у вересня, отримають допомогу на оренду житла

Близько 60 львів'ян, що постраждали від російського обстрілу у вересня, отримають допомогу на оренду житла

Вже 58 мешканців Львова, квартири яких були зруйновані від обстрілу 4 вересня, отримуватимуть щомісячну матеріальну допомогу на оренду житла від міста. Так, 18 жовтня виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив ще 5 осіб, квартири яких постраждали від ракетного удару та які отримають кошти на проживання.

«Сьогодні вчергове доповнили перелік осіб, яким надаємо матеріальну допомогу на оренду житла, через те, що їхні квартири були зруйновані після обстрілу 4 вересня. До переліку внесли ще 5 осіб. Їм в місяць будемо виплачувати 67 тис. грн. Тут маємо 3 трикімнатні квартири, яким сума виплат становить 15 тис. грн, 1 двокімнатну квартиру – 12 тис. грн і 1 однокімнатну квартиру – 10 тис. грн. А загалом місто вже виплачуватиме таку допомогу 58 мешканцям на суму 722 тис. грн», – доповів начальник управління житлового господарства ЛМР Владислав Іванов.

Він пояснив, що для отримання матеріальної допомоги мешканцям необхідно подати до ЦНАПу заяву, до якої додається:

  • копія паспорта;
  • копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;
  • інформація про рахунок у банківській установі та його реквізити;
  • копія документа про право власності на квартиру, копія ордера на вселення у квартиру або копія розпорядження про зміну договору житлового найму;
  • для осіб, які зареєстровані у квартирі, але не є її власниками – акт про підтвердження постійного проживання, складений управителем будинку (ОСББ, ЖБК, приватна чи комунальна управляюча компанія).

На підставі поданих документів приймається рішення виконавчого комітету ЛМР про виплату матеріальної допомоги на тимчасове проживання на час відселення.

Усі виплати матеріальної допомоги на тимчасове проживання на час відселення здійснюватимуть на банківський (картковий) рахунок мешканця.

Так, мешканець, який проживав в однокімнатній квартирі, має змогу отримати на оренду схожого житла виплату у сумі 10 тис. грн. Мешканець, який проживав у двокімнатній квартирі, відповідно може отримати 12 тис. грн, а власник зруйнованої три- та більше кімнатної квартири -  15 тис. грн. Якщо ж мешканець, який проживав в однокімнатній квартирі, має бажання винаймати собі дво- чи трикімнатне помешкання, то він отримавши від міста належну йому компенсацію у сумі 10 тис. грн, решту вартості такої оренди доплачує самостійно.

Якщо ж помешкання вціліли, але є вибиті вікна чи вхідні двері – люди отримають кошти на їх заміну: до 12 тис. грн за одне вибите вікно та до 8 тис. грн за пошкоджені вхідні двері. Якщо ж через гасіння пожеж квартиру залили, власник отримає компенсацію у розмірі 15 тис. грн.

Варто нагадати: вранці 4 вересня ворог здійснив комбіновану атаку по Львову ракетами та шахедами. Внаслідок атаки загинуло 8 людей, з них 1 дитина. Ще 71 людина потребувала медичної допомоги, з них 10 дітей. Руйнувань зазнали 189 будівель (житлові будинки, 7 закладів освіти, 2 спортивні заклади, 2 медичні установи та 1 заклад культури, а також 1 храм).

Читайте також: Минає місяць після найбільшого обстрілу Львова: що вдалося зробити

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #обстріл #житло #оренда #компенсація
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...