• Головна
  • У Львові приберуть з вулиць всі покинуті автівки: якщо власник не відгукнеться - їх продадуть, - ВІДЕО
15:58, Сьогодні
Надійне джерело

У Львові приберуть з вулиць всі покинуті автівки: якщо власник не відгукнеться - їх продадуть, - ВІДЕО

 У Львові приберуть з вулиць всі покинуті автівки: якщо власник не відгукнеться - їх продадуть, - ВІДЕО

У Львові затвердили порядок виявлення і переміщення занедбаних та покинутих транспортних засобів на території громади. Відповідну ухвалу затвердили сьогодні, 17 жовтня, на пленарному засіданні сесії.

Як наголосив міський голова Львова Андрій Садовий, питання покинутих на вулицях машин – це питання безпеки. «Ми живемо в час війни і не знаємо, що може бути в цих машинах. Тому зараз це – питання безпеки», - зазначив мер Андрій Садовий, інформує пресслужба ЛМР.

Керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило зазначив, що йдеться про закинуті автівки, які порушують благоустрій і зі встановленням їхніх власників є труднощі. Відтак, переміщення таких автівок з публічного простору дозволить підвищити рівень безпеки та комфорту для мешканців.

Посадовець зауважив, що насамперед у місті проведуть інвентаризацію всіх транспортних засобів, які є закинутими та занедбаними. Це робитимуть працівники районних адміністрацій. А далі - запускати механізм пошуку та інформування власників. Так, з моменту виявлення такої автівки у власника буде 30 днів, щоб забрати її. Зокрема, наліпка з відповідним попередженням буде розміщена на машині. Якщо після повторного огляду території машину не заберуть, то її можуть перемістити. Відповідне рішення прийматиме спеціально створена комісія. Серед її учасників - працівники департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури, ЛКП «Львівелектротранс» та, за згодою, депутати, представники поліції та митної служби.

«Після проведення інвентаризації буде запущено механізм пошуку та інформування власників про те, щоб вони самостійно перемістили свої транспортні засоби. Якщо ж порушення не буде усунуте впродовж певного періоду, комісія колегіально прийматиме рішення щодо переміщення транспортного засобу на майданчики для зберігання, які є в розпорядженні поліції», - зазначив Олег Забарило.  

На арештмайданчиках такі автівки зберігатимуться до 6-ти місяців.  Якщо впродовж цього часу власник не зголоситься, то  поліція має право продати машину. У випадку, якщо власник не зголоситься впродовж трьох років, то виручені кошти будуть передані у власність громади, за вирахуванням суми, витраченої на зберігання та продаж автівки.

Читайте також: У Львові створять мережу профільних та академічних ліцеїв, - ВІДЕО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #автівки #інвентарізація #арештмайданчики
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...