• Головна
  • Львівська міськрада просить правоохоронців допомогти повернути громаді ділянку у Солонці, щоб з’єднати Сихів із вулицею Стрийською
14:32, Сьогодні

Львівська міськрада просить правоохоронців допомогти повернути громаді ділянку у Солонці, щоб з’єднати Сихів із вулицею Стрийською

 Львівська міськрада просить правоохоронців допомогти повернути громаді ділянку у Солонці, щоб з’єднати Сихів із вулицею Стрийською

Йдеться про земельну ділянку у Солонці площею майже 2 га, яку обласний Держгеокадастр спільно зі Солонківською сільською радою у 2021 році передали у приватну власність.

А вона, відповідно до Генплану Львова, передбачена для будівництва у майбутньому важливої вулиці Вернадського, яка мала би з’єднати Сихів із вулицею Стрийською і «Ареною Львів». Інформацію щодо цієї ділянки озвучив на сесії сьогодні, 17 жовтня, заступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач, повідомляє пресслужба ЛМР.

“Цю ділянку передали у приватну власність, на той час, нібито учаснику АТО, а як з’ясувалося потім, підставній особі, і потім вона перейшла у власність іншого суб’єкта. Ця земельна ділянка є в межах “червоних ліній” і в межах проектованої вулиці Вернадського, яку ми будемо будувати після війни у нашому місті, і яка має в перспективі з’єднати два великі мікрорайони – Сихів і вулицю Стрийську, - наголосив посадовець. - За наслідками дій виконавчих органів Львівської міської ради і правоохоронних органів тут є порушена кримінальна справа, яка перебуває зараз на розгляді в суді. Паралельно Солонківська територіальна громада також судиться про повернення цієї ділянки”.

Окрім того, за словами Любомира Зубача, правоохоронні органи порушили кримінальне провадження стосовно шести працівників Солонківської сільської ради по трьох інших ділянках, які знаходяться в межах проектованої вулиці Вернадського.

“Ми детально вивчили ситуацію з ділянками в межах проектованої вулиці Вернадського і виявили загалом 45 ділянок площею більше 12 гектарів, які були відчужені у приватну власність. Ми маємо список тих отримувачів земельних ділянок, там є не прості громадяни. Ділянки виділяли цілим родинам і це дуже сумно. Відповідні рішення про приватизацію приймалися сільською радою та обласним геокадастром”, - повідомив чиновник.

Він також згадав і про інші громади, які увійшли до Львівської об’єднаної громади, то загалом було виявлено понад 300 гектарів землі, які громади роздали у приватну власність. Це було зроблено перед виборами, коли громади втрачали свою самостійність. Орієнтовна вартість цих земель - 630 мільйонів гривень. Найбільше землі, за словами Любомира Зубача, було роздано в Дублянах – 77 гектарів, Гряді – 62 гектари та Рясне Руській – 60 гектара.

Читайте також: Цього року Земельний кадастр зробив оцінку земель 423 населених пунктів Львівщини



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #міськрада #земля #Солонка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...