• Головна
  • У Львові створять мережу профільних та академічних ліцеїв, - ВІДЕО
13:57, Сьогодні

У Львові створять мережу профільних та академічних ліцеїв, - ВІДЕО

У Львові створять мережу профільних та академічних ліцеїв, - ВІДЕО

У Львові стартує наступний етап системної трансформації закладів освіти для забезпечення нової якості навчання на всіх рівнях. У рамках державної реформи до 2027 року всі школи в Україні, відтак і в нашому місті, поділять на школи для учнів 1-4 класів, 1-9 класів та 10-12 класів.

Провести повну трансформацію мережі закладів освіти потрібно до 1 вересня 2027 року. Щоб перехід був поступовим і правильно прокомунікованим з усіма дотичними сторонами, Львів уже починає впроваджувати поступові зміни, повідомляє пресслужба ЛМР.

«Вже сьомий рік в Україні триває реформа нової української школи. У 2027 році усі учні, які почали навчатись в час реформи, закінчать 9 клас і їх чекатиме вибір напрямку подальшого навчання – академічний чи професійний. Для цього мають бути створені відповідні академічні та професійні ліцеї і саме цього стосується сьогоднішнє рішення.

Найперше, що нам треба зробити – змінити мережу шкіл міста. Велика частина шкіл, які мають зараз 10, 11 та 12 класи,  їх не будуть мати у майбутньому, а учнів старших класів буде переведено в окремі спеціалізовані школи, де вони отримуватимуть профільне навчання. Ці заклади відвідуватимуть від 800 до 1200 учнів, там буде дуже добра матеріально-технічна база та професійні викладачі. Найголовніше, що ці ліцеї даватимуть дітям навчатися за тим напрямком, який є їм близьким і з яким вони планують пов’язати своє майбутнє. Також вони матимуть можливість обирати предмети.

Ми вже починаємо поступово, відповідно до закону, впроваджувати цю реформу, проводимо велику комунікацію з усіма освітянами, батьками та учнями», – розповів Андрій Закалюк, начальник управління освіти Львівської міської ради.

Основні причини, чому відбувається трансформація шкіл:

-                сучасні діти потребують нових підходів до навчання;

-            результати дослідження Pisa-2022 свідчать, що значна частина дітей не досягає базового рівня грамотності з математики, читання та природничо-наукових дисциплін;

-                учні старших класів мають понад 15 навчальних предметів і значний обсяг домашніх завдань;

-                після закінчення школи діти часто не розуміють своїх інтересів та не знають, яку професію обрати;

-                профорієнтаційна робота в школах часто має формальний характер;

-                11-річний термін навчання не відповідає практиці країн ЄС.

Відтак, коли реформа повноцінно вступить в дію, школярі після 9 класу робитимуть вибір, куди вони хочуть рухатись в майбутньому і відповідно до цього обиратимуть школу, в якій будуть навчатись.

Читайте також: У Львові школа на Героїв Крут вже готова більш ніж на 80%

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #ліцеї #школи
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...