• Головна
  • Львів подав заявку на конкурс «Європейська столиця культури 2030», - ВІДЕО
16:31, Сьогодні

Львів подав заявку на конкурс «Європейська столиця культури 2030», - ВІДЕО

Львів подав заявку на конкурс «Європейська столиця культури 2030», - ВІДЕО

Місто Львів претендуватиме на статус Європейської столиці культури 2030. Інститут стратегії культури відправив на відповідних конкурс заявку, на яку працювала вся культурна спільнота міста.

Відтак Львів став першим українським містом, що бере участь у найпрестижнішому загальноєвропейському конкурсі, повідомляє пресслужба ЛМР.

Підготовка аплікації була насиченим процесом, що тривав від початку року. Інститут стратегії культури координував роботу, але участь брали сотні діячів культури міста.

«Сьогодні – важливий для нашого міста і для нашої країни день. Вперше українське місто склало аплікацію до найпрестижнішого конкурсу Європейської комісії, конкурсу на отримання титулу «Європейська столиця культури 2030».

Для Львова – це тяглий, тривалий процес, який ти декларуємо у Стратегії розвитку культури Львова. Ми об’єднали спільноту культури нашого міста, кілька місяців напрацьовували концепт і подали заявку на конкурс. Ми йдемо на цей конкурс зі спільною, об'єднавчою ідеєю “Responsibility to be” (Відповідальність бути). Для нас гордо бути першим українським містом, яке може отримати такий титул»,  – зазначила Юлія Хомчин, директорка Інституту стратегії культури.

Результати першого етапу відбору будуть відомі до кінця року.

Нагадаємо, програма Європейської столиці культури є найбільш амбітним та помітним культурним проєктом Європейського Союзу. Ініціатива започаткована 1985 року для привернення уваги до міст Європи та їхньої ролі в розвитку культури, сприяти зближенню європейців, прояву багатства їхніх культур, спільної історії та цінностей. Українські міста отримали можливість брати участь у конкурсі після набуття Україною статусу кандидата у члени Європейського Союзу, тобто у червні 2022 року.

Читайте також: На що готові йти письменники, щоб написати книгу: у Львові відбулася презентація фентезі “Діти вогненного часу”



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Європейськастолицякультури #заявка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...