• Головна
  • Сергій Гайдай: В Україні немає еліти, а є клас паразитів
Політична реклама
17:00, Сьогодні

Сергій Гайдай: В Україні немає еліти, а є клас паразитів

Політична реклама

Громадська петиція «Народний референдум: 7 кроків до Перемоги» одним з кроків визначає необхідність зміни управлінських еліт. Чому ця зміна необхідна і як це сприяє відновленню справедливості — пояснив один з ініціаторів петиції політтехнолог Сергій Гайдай у новому випуску своєї програми на каналі PRO:UA.

«Ми досі живемо в класовому суспільстві. Перший клас — держапарат, тобто всі люди, які долучені до управління країною: законодавча, виконавча та судова. Так звана еліта, яка будує лише власний добробут і власну безпеку. Другий клас — всі інші громадяни. Тому в країні немає соціальної справедливості. І якщо збільшується кількість і витрати на держапарат, а зменшується населення — це означає, що система управління дуже неефективна і її треба змінювати», — впевнений Сергій Гайдай.

За словами політтехнолога, слід відокремлювати поняття країна і держава.

«Держава і країна — різні поняття. Держава знаходиться в тіні та все, що там відбувається — закрито від пересічного громадянина вітриною. На вітрині все добре: там є Верховна Рада, Конституція, закони, герб, прапор, культура, вишиванки. Держава — це держапарат, який крім управління нічим іншим не займається. А всі інші — це країна», — зазначив Сергій Гайдай.

На його думку, слід розуміти, що держапарат — це не лише держслужбовці, але й усі, хто тим чи іншим чином долучений до управління країною.

«Якщо казати просто — це три гілки влади. Законодавча — депутати всіх рівнів: від селищних рад до Верховної Ради. Виконавча — президент, уряд, всілякі адміністрації, чиновники, податківці, силовики. І судова — яка більш схожа на суддівську мафію. Оце і є держапарат, такий собі особливий клас, якій вважає себе елітою», — підкреслив він.

Сергій Гайдай зазначив, що у справжньої еліти має бути інша місія.

«Еліта — це люди, які повинні будувати безпечну, конкурентоздатну країну, в якій права і свободи людини захищені. А коли приходить війна — еліта повинна нести весь тягар цієї війни. Тому що в історичні часи еліта створювалася як воїни, які брали на себе захист. В Україні немає еліти, а є клас паразитів, тому що весь тягар війни несе народ, а ті хто зараз на місці еліти — під бронюванням. Саме для простих людей збільшуються в кілька разів податки у той час, коли представники так званої еліти хизуються мільйонами доларів на дивані. З такою елітою війну не виграти, тому що вона власними вчинками вбиває мотивацію воювати за країну, де існує така соціальна несправедливість», — зазначив політтехнолог.

Саме тому, за його словами, в Громадської петиції «Народний референдум: 7 кроків до Перемоги» одним з кроків — необхідність зміни управлінських еліт в країні. Там йдеться: «Забезпечити впродовж 3 років поступову ротацію всіх держслужбовців чоловічої статі та призовного віку, які не брали участі в бойових діях по захисту держави, на тих, хто участь в бойових діях брав. Надалі працювати в держустановах повинні мати право тільки громадяни чоловічої статі та призовного віку, які брали участь у бойових діях. А також громадянки жіночої статі й громадяни непризовного віку, які пройшли тест на доброчесність, допомагали фронту. Всі кандидати на посади держслужбовців повинні мати відповідні здібності та компетенції».

Підтримати громадську петицію «Народний референдум: 7 кроків до Перемоги» можна за посиланням: https://petition.fb.ua/uk

Довідка: Сергій Гайдай – український політтехнолог, генеральний продюсер каналу PRO:UA, Засновник агенції GAIDAYCOM.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,49
EUR
45,43
45,48
PLN
10,57
10,60
Оголошення
live comments feed...