• Головна
  • У Львові біля військового госпіталю облаштували доступний сквер
11:02, Сьогодні
Надійне джерело

У Львові біля військового госпіталю облаштували доступний сквер

У Львові біля військового госпіталю облаштували доступний сквер

У Личаківському районі, на перетині вулиць Чернігівської та Севастопольської, облаштували доступний екопростір для мешканців району та пацієнтів військового госпіталю, що поруч. 

Сьогодні о 13:00 год, тут відбудеться відкриття міні-скверу. На відкритті спільно з мешканцями і пацієнтами госпіталю висадять символічне дерево – гледичію, притаманну для українського Криму. Простір облаштувала Личаківська районна адміністрація за позабюджетні кошти. Про це повідомила пресслжуба ЛМР.

«Ще влітку до нашої адміністрації звернулось керівництво Військово-медичного клінічного центру Західного регіону щодо створення та облаштування доступного простору для пацієнтів та їхніх родин. Адже емоційне розвантаження та комфортне спілкування є однією із складових одужання та адаптації. Пацієнти медичного закладу, за можливості, виходять за його межі – прогулятись, поспілкуватись з відвідувачами, побратимами чи сім’єю», – розповідає Юрій Лукашевський, голова Личаківської районної адміністрації.

Територіально для облаштування такої локації підійшов зелений простір, розташований на перехресті вулиць Севастопольської та Чернігівської. Відтак Личаківська районна адміністрація напрацювала та спільно з Громадською організацією «Громадська ініціатива Допоможемо Разом» подала грантову заявку до Deutsche Gesellschaft fuer Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH на «Облаштування доступного та інклюзивного екопростору для інтеграції та комунікації мешканців району, ВПО та пацієнтів госпіталю» на вул. Чернігівській – вул. Севастопольській у місті Львові.

Простір облаштувала Личаківська районна адміністрація за позабюджетні кошти. Профінансувало роботи Deutsche Gesellschaft fuer Internationale Zusammenarbeit (GIZ). Загальна вартість робіт – 433,7 тис. грн.

«Ми провели комплексний благоустрій території, поремонтували тротуари, облаштували освітлення, озеленення, встановили зручні вуличні меблі. Все облаштовано із врахуванням особливостей простору та запиту користувачів. Загалом площа облаштованої локації становить 270 м2.

Усі роботи вже завершені, тому завтра, 12 жовтня, о 13:00 год відбудеться відкриття скверу. На відкриття запрошені воїни-пацієнти військового госпіталю, мешканці мікрорайону та родини загиблих воїнів, які проживають поруч зі сквером. Спільно з мешканцями висадимо дерево – гледичію, притаманну для українського Криму. Зважаючи на адресу скверу – вбачаємо у цьому певний символізм. Окрім цього, на прилеглих вулицях до скверу – Севастопольській та Чернігівській, проживало чотири полеглі воїни-захисники», – додав Юрій Лукашевський.

Читайте також: У Львові реставрують 100-річний вітражний ліхтар , - ФОТО, ВІДЕО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#сквер #сквер_у_львові
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,42
41,45
EUR
45,48
45,53
PLN
10,52
10,60
Оголошення
live comments feed...