• Головна
  • Традиційний осінній ярмарок пройде на вихідних у Львівському скансені
16:04, Сьогодні
Надійне джерело

Традиційний осінній ярмарок пройде на вихідних у Львівському скансені

Традиційний осінній ярмарок пройде на вихідних у Львівському скансені

Львів’ян і гостей міста запрошують цими вихідними на «Ярмарок на Покрови в Гаю», який відбудеться у Львівському скансені 12-13 жовтня.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Впродовж двох днів на головній ярмарковій галявині звучатимуть фолкові мелодії з різних куточків України, майстри продаватимуть найрізноманітніший крам, а на окремих локаціях охочі зможуть взяти участь у майстеркласах для дітей та дорослих з гончарства, ліпки, розпису та створення дерева життя.

Інтелектуальну складову ярмарку цьогоріч творитимуть на лекторній локації спікери таких проєктів як: «Спадок» – проєкт порятунку речей з історією, Old khata project та Музею революції гідності у Львові, за участю відомих колекціонерів, дослідників, музейників та істориків. Там можна буде дізнатись, чому свято Покрови грає таку важливу роль для українців, як будували та прикрашали хати в різних регіонах України.

На ярмарковій галявині гратимуть: «Стратинські музики», «Гудаки village band», «ЙОСИФОВИЧ ROCK BAND», етногурти «Етерія» та «Оленки», а також гості ярмарку зможуть почути заспівану поезію гуцульської мисткині Параски Плитки-Горицвіт у проєкті «Я буду жити. Горицвіт» музикантів Воло Бедзвін, Марії Вербʼяної, Артема Каменкова та Діани Горбань.

Ексклюзивною родзинкою цьогорічного ярмаркування буде вистава «Украдене щастя» за мотивами твору Івана Франка, що відбуватиметься 13 жовтня у справжній бойківській хаті. Режисер дійства – Тарас Жирко, акторський склад – студенти КНУКіМ ім. Карпенка-Карого.

Також на 12 жовтня, о 15:00, заплановано відкриття виставки Олі Мороз «Хустина» (Мала виставкова зала «В укритті»).

Гостей заходу закликають долучатись до благодійного збору у підтримку українського воїнства.

Детальний розклад події та квитки онлайн шукайте на офіційних сторінках музею: https://lvivskansen.org/event/yarmarok-na-pokrovy-v-gayu-2/

Читайте також: Куди піти у Львові на вихідних: на ярмарок у гаю

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #скансен #ярмарок #Шевченківський гай
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,42
41,46
EUR
45,47
45,52
PLN
10,50
10,60
Оголошення
live comments feed...