• Головна
  • У Львівській ОВА заборонили Telegram для службових потреб, але офіційні канали залишаються
12:42, Сьогодні
Надійне джерело

У Львівській ОВА заборонили Telegram для службових потреб, але офіційні канали залишаються

У Львівській ОВА заборонили Telegram для службових потреб, але офіційні канали залишаються

Львівська ОВА обмежила встановлення та використання месенджера Telegram на службових комп’ютерах, а також заборонила обмін службовою інформацією через цей канал. Однак заборона на стосується офіційних телеграм-каналів.

Про кроки, що були зроблені для посилення кібербезпеки, розповіли у Львівській обласній військовій адміністрації.

Як нагадали в ОВА, Національний координаційний центр кібербезпеки (НКЦК) ухвалив важливе рішення щодо заборони використання Telegram на службових пристроях у державних та військових органах України, а також на об’єктах критичної інфраструктури. Основною причиною заборони стало те, що Telegram активно використовується ворогом для проведення кібероперацій, зокрема фішингових атак, розповсюдження шкідливого програмного забезпечення, збору інформації про геолокацію користувачів та корегування ракетних ударів.

«Ми повністю підтримуємо це рішення, оскільки безпека інформаційних систем і даних є пріоритетом для нашої країни, особливо в умовах війни. Обмеження використання Telegram дозволить значно знизити ризики кіберзагроз з боку ворога. Наші фахівці вже працюють над реалізацією технічних та адміністративних заходів для обмеження встановлення і використання месенджера на комп’ютерах, які використовуються в службовій діяльності працівників обласної військової адміністрації», –  зазначив начальник управління з питань цифрового розвитку Львівської обласної військової адміністрації Максим Столярчук.

Львівська обласна військова адміністрація вже вжила низку заходів для реалізації заборони використання Telegram на службових пристроях. Зокрема, проведено адміністративні дії для обмеження встановлення та використання месенджера на службових комп’ютерах, а також заборонено обмін службовою інформацією через цей канал. Усі пристрої перевірено на наявність встановленого додатку, а з працівниками проведено роз'яснювальну роботу. У межах технічних заходів у локальній мережі адміністрації реалізовано обмеження для встановлення та використання як клієнтської версії, так і вебверсії Telegram. Окрім того, територіальні громади Львівської області отримали базові рекомендації щодо обмеження використання цього месенджера у своїх установах та уже здійснюють необхідні заходи для їх реалізації.   

Водночас важливо підкреслити, що заборона не поширюється на офіційні канали державних органів у Telegram, що дозволяє продовжувати ефективну комунікацію з громадськістю через цей популярний месенджер. Зокрема, продовжує функціонувати чатбот «ДоброЧесна_Львівщина», створений Львівською ОВА для боротьби з корупцією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львівщина #кібербезпека #Телеграм #заборона
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,41
41,43
EUR
45,45
45,49
PLN
10,55
10,62
Оголошення
live comments feed...