• Головна
  • Львівський музей історії релігії створює доступний для всіх цифровий архів
17:23, Сьогодні
Надійне джерело

Львівський музей історії релігії створює доступний для всіх цифровий архів

Львівський музей історії релігії створює доступний для всіх цифровий архів

Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський музей історії релігії» за підтримки Українського культурного фонду реалізує проєкт «Створення та популяризація цифрового архіву фондових колекцій Львівського музею історії релігії». Він забезпечить доступ до унікального світу релігійної спадщини для широкого кола людей.

Завдяки цьому проєкту вже незабаром на спеціально розробленому сайті будуть доступні детальні описи понад 1200 цінних експонатів з фондів музею, представлені українською та англійською мовами. Окрім того, відвідувачі зможуть віртуально досліджувати археологічні знахідки завдяки інтерактивним 3D-моделям, повідомляє пресслужба Львівської облради.

Працівники музею розуміють важливість інклюзивності, тому веб-портал розробляється з дотриманням стандартів доступності WCAG. Це означає, що сайт буде зручним для використання людьми з різними потребами, зокрема, з порушеннями зору. Адже в цей складний час, коли війна внесла свої корективи в життя кожного з нас, доступ до культури та знань стає ще більш важливим.

Львівський музей історії релігії – єдиний такого профілю в Україні та один з небагатьох у світі. Тут зберігаються унікальні пам’ятки, що допомагають висвітлити світоглядні основи світових релігій, історію та діяльність традиційних для наших земель церковних організацій.

Читайте також: Дім Франка оцифрував понад 200 видань Івана Франка

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #музейрелигії #цифровийархів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,36
41,40
EUR
45,56
45,60
PLN
10,55
10,63
Оголошення
live comments feed...