• Головна
  • У Львові облаштовують доріжки доступності – на черзі четверта
13:37, Сьогодні
Надійне джерело

У Львові облаштовують доріжки доступності – на черзі четверта

У Львові облаштовують доріжки доступності – на черзі четверта

Для безперешкодного пересування людей з інвалідністю доріжку доступності на пл. Ринок облаштують також із західної сторони Ратуші – від вул. Краківської до пл. Катедральної. Відтак площа Ринок стане повністю безбар’єрною і доступною для маломобільних осіб.

Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

«Ще минулого року ми постелили відшліфовану бруківку зі сторони входу в Ратушу і до ЦНАПу. Зокрема, тут улаштували 759 м2 відшліфованої бруківки.

Далі, цього року, з північної сторони постелили ще 320 м2, за кошти підприємців, чиї заклади розташовані з цієї сторони. І постелили 140 м2 на перехрестях з вул. Краківською та вул. Друкарською. А зі східної сторони Ратуші маємо гладке покриття на тротуарі й облаштовані з’єднання з доріжками доступності. Відтак уже три сторони площі є повністю безбар’єрними і доступними для маломобільних осіб. Залишається облаштувати такі доріжки із західної сторони Ратуші, й тоді площа Ринок буде повністю безбар’єрною і доступною для маломобільних осіб», – розповідають у Галицькій районній адміністрації.

Облаштування доріжок доступності із західної сторони пл. Ринок планують розпочати за сприятливих погодних умов. Роботи проведуть за позабюджетні кошти.

Нагадаємо, досвід «шліфування» бруківки Львів перейняв від кількох європейських міст. Наприклад, у місті-партнері Львова Фрайбурзі так само, відшліфувавши існуючу грубу бруківку, забезпечили доступність старої Ратуші та основного собору на площі. Облаштування площі Ринок для потреб маломобільних – це лише частина великого комплексу робіт з доступності, які проводять у Львові. Йдеться про забезпечення інклюзивності різних закладів: комерційних, міських комунальних і державних.

Також у Львові затвердили рекомендації, в яких детально прописали вимоги до облаштування пандусів, підйомників, сходів, які ведуть до будинку, території довкола будівлі, щоб вони відповідали усім нормам доступності. До розробки залучали фахівців, які вже працюють з інклюзивністю. А напрацьовані рекомендації мають допомогти різним установам, які мають забезпечити доступність до своїх будівель маломобільних осіб.

Також управління туризму Львова створили онлайн-карту «Доступне місто», де можна побачити безбар’єрні заклади та локації. Тут вже є більше сотні об’єктів: музеї, театри, ресторани, комунальні установи, заклади охорони здоров’я, парки та торгово-розважальні центри, які відповідають нормам доступності.

Читайте також: На Львівщині відбудуться торги земельних ділянок

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#безбарєрні_заклади_львів #місця_львів #доступне_місто
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,45
41,50
EUR
45,70
45,75
PLN
10,55
10,64
Оголошення
live comments feed...