• Головна
  • У Львові відремонтували ліфт природознавчого музею, який не працював більше 7 років
11:40, Сьогодні
Надійне джерело

У Львові відремонтували ліфт природознавчого музею, який не працював більше 7 років

У Львові відремонтували ліфт природознавчого музею, який не працював більше 7 років

Державний природознавчий музей Національної академії наук України, що на вул. Театральній, 18, одним з перших зголосився до участі у міській Програмі підтримки впровадження безбар’єрності в інституціях культури, розташованих на території Львівської міської територіальної громади.

Робоча група обстежила приміщення музею на предмет інклюзивності і допомогла відремонтувати ліфт, який не працював з 2017 року. Тепер маломобільні особи можуть оглянути усі експозиції музею, розміщені на другому і третьому поверхах. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

«Для того, щоб забезпечити доступність у Природознавчому музеї, при вході облаштували пандус. Ми його перевірили – він є нормативним. Єдине, що необхідно поправити, це перила. Вхідні двері у музей треба переробити, бо у просвіті вони мають менше 90 см.

А далі у фойє музею є ліфт. Цей ліфт дозволяє людям на кріслах колісних, маломобільним групам населення піднятися на другий і третій поверхи музею, де є дуже цікаві експозиції. На жаль, як розповів керівник музею, з 2017 року цей ліфт не працював. Тому, я дала доручення нашому ЛКП “Львівсвітло” оглянути цей ліфт і допомогти відновити його роботу. Фахівці нашого підприємства у вівторок, 1 жовтня, оглянули ліфт і змогли запустити його в роботу. Зараз ліфт працює. Відтак усі охочі маломобільні особи можуть ліфтом піднятися на будь-який поверх музею, щоб оглянути усі його експозиції. А це дуже важливо і цінно, щоб заклади культури – музеї, бібліотеки, театри були доступними для маломобільних груп населення. Для того працюємо», – розповіла Ірина Маруняк, уповноважена Львівської міської ради з питань доступності.

За її словами, робоча група також оглянула Львівську обласну бібліотеку для юнацтва на пл. Ринок і надала свої рекомендації, які роботи необхідно провести, щоб бібліотека стала доступною для усіх читачів.

Нагадаємо, 4 липня цього року, на сесії Львівської міської ради затвердили Програму підтримки впровадження безбар’єрності в інституціях культури, розташованих на території Львівської міської територіальної громади. Йдеться про музеї, театри, концертні організації та інші заклади культури державної та комунальної форм власності, незалежно від типу підпорядкування.

Важливою умовою надання допомоги є співфінансування: місто може надати кошти на елементи доступності до 50% від загальної вартості проєкту чи виду робіт.

Читайте також: У Львові оштрафували власників квартир в центрі міста за заміну дерев'яних вікон на пластикові

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ліфт #природознавчий_музей_львів #новини_львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,44
41,47
EUR
45,83
45,86
PLN
10,60
10,72
Оголошення
live comments feed...