• Головна
  • У Львові на вулиці Личаківській облаштують дві смуги для руху транспорту
17:58, Сьогодні

У Львові на вулиці Личаківській облаштують дві смуги для руху транспорту

У Львові на вулиці Личаківській облаштують дві смуги для руху транспорту

Відсьогодні розпочали ремонтні роботи на вул. Личаківській. Роботи будуть зосереджені на відрізку від вул. Пасічної до вул. Тракт Глинянський.

Тут облаштують 2 смуги для руху транспорту у напрямку до м. Винник, а також острівці безпеки, замінять розташування зупинки громадського транспорту та облаштують елементи доступності, повідомляє пресслужба ЛМР.

Як передбачають у Личаківській районній адміністрації, після завершення ремонтних робіт на цьому відрізку має покращитися пропускна здатність для транспорту і зменшитися утворення заторі.

Вулиця Личаківська – магістральна вулиця і одна з найважчих щодо проїзду, бо часто є затори, зокрема на виїзді з міста.

Відтак КУ “Інститут просторового розвитку” підготував проєкт, погоджений на комісії з безпеки дорожнього руху та поліцією, який передбачає створення ще однієї додаткової смуги для руху транспорту на проміжку вул. Личаківська – від вул. Пасічна до вул. Тракт Глинянський. Це суттєво підвищить пропускну здатність вулиці на виїзд з міста та знизить ймовірність виникнення заторів на цьому перехресті.

Для пішоходів на переході через вул. Личаківську і вул. Тракт Глинянський тут облаштуємо острівці безпеки. Також заберемо один пішохідний перехід перед поворотом на вул. Тракт Глинянський, який створював додаткові затори і був небезпечний для самих пішоходів», – розповідають у Личаківській районній адміністрації.

Для забезпечення інклюзивності вул. Личаківська проєктом передбачено влаштування безперервних тротуарів через бічні заїзди на відрізку від вул. Пасічна до вул. Тракт Глинянський, пониження бордюрів у межах пішохідних переходів до рівня проїзної частини, влаштування тактильних елементів мощення та підняттям посадкового майданчика міської зупинки громадського транспорту на перехресті з вул. Тракт Глинянський до висоти першої сходинки автобусів.

На час виконання робіт частково виникатимуть незручності як для водіїв, так і для пішоходів, однак на схему руху громадського транспорту вони не впливатимуть.

«Ставимо завдання перед нашим ШРП, яке буде виконувати ремонт, щоб у робочі дні не виконувати робіт, які б потребували перекриття смуг руху. Зрештою самі роботи не потребують перекриття, лише, коли відбуватиметься облаштування острівців безпеки, можливі ускладнення в русі», - додають у Личаківській РА.

Триватимуть ремонтні роботи, орієнтовно, до кінця листопада. Вартість ремонтних робіт орієнтовно 850 тис. грн.

Читайте також: У Львові за позабюджетні гроші добудують велодоріжку на проспекті Чорновола

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Личаківська #ремонт #дорога #транспорт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,40
41,46
EUR
45,85
45,90
PLN
10,60
10,73
Оголошення
live comments feed...