• Головна
  • Сергій Гайдай: Чи можна з примусово мобілізованими виграти війну? Як ЗСУ перетворити в професійну армію?
Політична реклама
13:00, Сьогодні

Сергій Гайдай: Чи можна з примусово мобілізованими виграти війну? Як ЗСУ перетворити в професійну армію?

Політична реклама

Громадська петиція «Народний референдум: 7 кроків до Перемоги» одним з кроків визначає необхідність створення професійної армії. Яка армія потрібна Україні для перемоги – пояснив один з ініціаторів петиції політтехнолог Сергій Гайдай у новому випуску своєї програми на каналі PRO:UA.

Сергій Гайдай нагадав висловлювання президента Зеленського, про те, що для того, щоб утримувати одного бійця на фронті — потрібно щоб в тилу працювало шестеро людей.

«Але це лише на забезпечення зарплати військовослужбовця, без урахування озброєння. А саме від наявності озброєння залежить буде армія перемагати, або командири будуть змушені воювати людьми, посилаючи їх в «м’ясні штурми». Адже тільки оснащений воїн зможе захистити нашу країну», — підкреслив Сергій Гайдай.

Він зазначив, що влада постійно очікує допомоги від заходу, але досі не спромоглася ефективно використовувати внутрішній ресурс.

«Навіть на цей момент українська економіка, українські підприємства і підприємці можуть виробляти зброї для армії на 18 млрд доларів, але влада з бюджету виділяє на це тільки 6 млрд — тобто в три рази менше», — наголосив Сергій Гайдай.

За його словами, водночас влада досі витрачає гроші на утримання величезного двохмільйонного управлінського апарату, використовують бюджетні кошти на бруківку, на інші роботи в тилу, які зараз в нашій країні не є критичними.

«І при цьому є відсутність зброї в нашій армії, відсутність фортифікацій, відсутність того, щоб ця армія була дійсно ефективною», — підкреслив він.

Сергій Гайдай нагадав, що сьогодні Сили оборони нараховують 1 мільйон 300 тисяч військовослужбовців. Але знаходяться на фронті й беруть безпосередню участь у бойових діях, за оцінкою експертів від 200 000 до 300 000 осіб.

«Я розмовляв з багатьма людьми, які розбираються в управлінні військами. Вони кажуть, що в нашій армії величезна кількість штабних непотрібних полковників, яких треба прибирати з армії. Бо це баласт, якій ніяким чином не підсилює обороноздатність армії. Також треба прибрати насильницьку мобілізацію, замінивши її професійними рекрутинговими центрами та зробити добре мотивовану, фінансово забезпечену, соціально захищену, професійну, оснащену армію», — заявив він.

«Один професіонал вартий чотирьох призовників. В сучасній війні — це відношення одного до десяти. І якщо в Україні була б професійна армія у 600-700 тисяч оснащених сучасною зброєю військовослужбовців, то навіть у росії не вистачило б людського ресурсу, щоб її подолати», — резюмував Сергій Гайдай.

Підтримати громадську петицію «Народний референдум: 7 кроків до Перемоги» можна за посиланням: https://petition.fb.ua/uk

Довідка: Сергій Гайдай – український політтехнолог, генеральний продюсер каналу PRO:UA, Засновник агенції GAIDAYCOM.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,40
41,50
EUR
45,80
45,93
PLN
10,65
10,80
Оголошення
live comments feed...