• Головна
  • У Львові за позабюджетні гроші добудують велодоріжку на проспекті Чорновола
13:34, Сьогодні
Надійне джерело

У Львові за позабюджетні гроші добудують велодоріжку на проспекті Чорновола

У Львові за позабюджетні гроші добудують велодоріжку на проспекті Чорновола

Сьогодні, 3 жовтня, розпочнуть добудовувати велосипедну доріжку на просп. Чорновола.

Йдеться про асфальтування двох ділянок – від будинку № 65 до вул. Панча та від ТЦ «Арсен» до вул. Варшавської, загальною протяжністю 973 м, повідомляє пресслужба ЛМР.

Роботи виконуватиме компанія «Онур», а фінансуватиме їх забудовник – «Львівська інвестиційна компанія». Тож після завершення всіх робіт на проспекті буде безперервна велодоріжка, яка з’єднає існуючу велоінфраструктуру на вул. Варшавській та вул. Липинськог

«Прокладати велодоріжку на просп. Чорновола розпочали у попередні роки, відтак на вказаних ділянках вже облаштована пісково-щебенева основа та бордюри. Зараз залишається тільки заасфальтувати її», – зазначили у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Планується, що роботи триватимуть орієнтовно один місяць.

Додамо, що ще частину велодоріжки на просп. Чорновола, біля  ТЦ “Арсен”,  в комплексі з благоустроєм облаштовує бізнес. Відтак після закінчення всіх цих робіт вздовж проспекту пролягатиме безперервна велодоріжка в напрямі центру міста, яка з’єднуватиме існуючі доріжки на вулицях Варшавській та Липинського.

Нагадаємо, на сьогодні протяжність велосипедної мережі Львова складає понад 130 км.  Для того, щоб об’єднати всю існуючу на сьогодні веломережу в одну безперервну сітку, у місті потрібно добудувати ще 18 ділянок, протяжністю 6,8 км. «Такі роботи вже розпочато в Сихівському  районі. По деяких об’єктах працюють проєктанти, також шукаємо кошти на ці роботи», – зазначив керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

Читайте також: У Львові перебудують перехрестя на вулицях Стрийська – Рубчака: що зміниться



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #велодоріжка #проспектЧорновола
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,40
41,46
EUR
45,85
45,90
PLN
10,60
10,73
Останні новини
Оголошення
live comments feed...