• Головна
  • У Львівській громаді розробляють нову водну стратегію
10:05, Сьогодні
Надійне джерело

У Львівській громаді розробляють нову водну стратегію

У Львівській громаді розробляють нову водну стратегію

У Львівській громаді проведуть дослідження водяних млинів та їх енергетичного потенціалу, а ще визначать ділянки, які можна відновити.

Роботи проведуть у межах проєкту RENEWAT – Renewable Energies in European Water Mills (відновлювані джерела енергії в європейських водяних млинах), партнером якого став Львів. Про це повідомили у ЛМР.

За проєктом проведуть інвентаризацію водотоків, розроблять концепцію розвитку малих річок і водну стратегію Львівської громади загалом. Також організують навчання для підвищення кваліфікації місцевих інженерів і ремісників.

«Участь в проєкті дасть змогу покращити управління наявними водними ресурсами та запровадити використання відновлювальної енергетики в громаді, що наразі є дуже актуальним, у зв’язку з повномасштабним вторгненням. Ми вже підписали угоду та працюємо над реалізацією запланованих заходів», – зазначає керівниця управління екології та природних ресурсів, Галина Микітчак.

Проєкт об’єднує 8 партнерів з європейських країн: Франції, Італії, Хорватії, Словенії, Литви, Польщі, Албанії та України для обміну знаннями, досвідом та залученням зацікавлених сторін у проєктах з відновлюваної енергетики.

Організатор проєкту – Енергетичний союз Верхньої В’єнни у Франції. Союз покриває 80% витрат, інші 20% співфінансуватиме місто.

Грантова підтримка для Львова складає 154 520 євро. Загальний бюджет проєкту для усіх партнерів – 1 648 773 євро.

Читайте також: Синоптики попереджають жителів Львівщини про заморозки найближчої доби

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#водна_стратегія #грант #місто
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,47
41,52
EUR
46,32
46,38
PLN
10,85
10,88
Оголошення
live comments feed...