• Головна
  • У Львові дитячі кардіохірурги виконали надскладну операцію 8-річні дівчинці
12:06, Сьогодні
Надійне джерело

У Львові дитячі кардіохірурги виконали надскладну операцію 8-річні дівчинці

У Львові дитячі кардіохірурги виконали надскладну операцію 8-річні дівчинці

Дитячі кардіохірурги лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова виконали надскладне втручання на серці дитини із вродженою вадою, при якій головні судини розташовані у неправильному положенні.

Як повідомили у медичному закладі, 8-річна дівчинка тепер може бігати, бавитися та кататися на велосипеді без страху знепритомніти чи задихнутися.  

Вроджена вада серця — транспозиція магістрастральних судин з дефектом міжшлуночкової перегородки та стенозом клапану легеневої артерії — згубно впливала на стан дитини та якість її життя. До легень 8-річної Аліни потрапляло замало крові, а отже бракувало і кисню в організм. Дівчинці ставало все важче дихати, її пальчики синіли, вона часто непритомніла. Також через вроджену ваду дівчинка повільніше росла.

Крім того, через ваду серця у майбутньому в дитини могла виникнути серцева недостатність. 

Завідувач відділення дитячої кардіохірургії лікарні Святого Миколая Олександр Ячнік вже має досвід успішної операції на серці маленької дівчинки з такою самою вадою, як в Алінки. Саме його команда вперше в Україні виконала операцію подвійного переміщення артеріальних коренів або Double Root Translocation.

"Багатоетапна відкрита операція на серці тривала 9 годин і минула успішно. Нині Алінка вже повністю відновилася після втручання. Вона нарешті вдихає повітря на повні легені, багато бігає, не боячись зомліти, та ганяє на велосипеді", — повідомили у лікарні Святого Миколая.

Читайте також: У Львові лікарі прооперували 6-річну дівчинку з рідкісною хворобою

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #медицина #операція #серце
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,47
41,52
EUR
46,32
46,38
PLN
10,85
10,88
Оголошення
live comments feed...