• Головна
  • Після скарг на насильство над дітьми в одному з інтернатів Львівщини перевірять всі подібні заклади в Україні
14:03, Сьогодні
Надійне джерело

Після скарг на насильство над дітьми в одному з інтернатів Львівщини перевірять всі подібні заклади в Україні

Після скарг на насильство над дітьми в одному з інтернатів Львівщини перевірять всі подібні заклади в Україні

Міністерство соціальної політики ініціює масові перевірки в усіх українських закладах, де цілодобово живуть діти. Метою цих заходів є виявлення можливих фактів насильства щодо неповнолітніх чи порушення інших прав.

Про це повідомила міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович.

"Повідомлення про можливі факти насильства, яке відбулося в одній із спеціальних шкіл на Львівщині, шокує. І очевидно, потрібно встановити всі обставини і притягнути до відповідальності усіх винуватих", – написала вона.

Очільниця Мінсоцполітики подякувала Офісу Омбудсмана та Нацсоцслужбі, що оперативно зреагували на сигнал.

Жолнович доручила Нацсоцслужбі провести перевірки в усіх закладах, де цілодобово живуть діти, з метою виявлення можливих фактів насильства щодо них чи порушення інших прав.

Зазначається, що Нацсоцслужба розробила спеціальний опитувальник, щоб в екологічний спосіб виявляти такі порушення, не травмуючи почуття дітей.

Водночас посадовиця закликала збільшувати кількість сімейних форм виховання в громадах і розвивати інклюзивні та спеціальні класи в загальних школах, щоб за освітньою послугою не треба було звертатися далеко від дому, і щоб вона не надавалася з необхідністю проживати весь час в школі. 

Варто нагадати, напередодні Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що у закладі на Львівщині, який розміщує найвразливіші категорії дітей (дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та дітей з особливими освітніми потребами), зафіксували свідчення підопічних про те, що директор закладу здійснював дії сексуального характеру стосовно дівчат-вихованок закладу, публічно принижував, а також погрожував побиттям та поміщенням до психіатричної лікарні за "погану поведінку" чи порушення розпорядку дня.

Читайте також: Директора закладу, якого підозрюють у вчинені сексуального насилля щодо дітей, відсторонили від роботи

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#насилля #діти #інтернат #Львівщина #Мінсоцполітики #перевірка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,47
41,52
EUR
46,32
46,38
PLN
10,85
10,88
Оголошення
live comments feed...