• Головна
  • У Львові відреставрували балкон в будинку-пам’ятці, - ФОТО
18:02, Сьогодні
Надійне джерело

У Львові відреставрували балкон в будинку-пам’ятці, - ФОТО

У Львові відреставрували балкон в будинку-пам’ятці, - ФОТО

У Львові в межах програми співфінансування відреставрували балкон у будинку-пам’ятці культурної спадщини на вул. Кирила і Мефодія, 29.

Про це поінформували в ЛКП «Бюро спадщини».

Роботи тривали кілька місяців, виконавцем було ТОВ «СпецРеставрація».

У Львові відреставрували балкон в будинку-пам’ятці, - ФОТО, фото-1

Як розповів керівник підрядної організації Руслан Кужик, пошкодження балкона виникли ще під час Другої світової війни. «Частина металевих поручней була простріляна, а деякі фрагменти взагалі були відсутні. Одна з консолей вже обвалилася, а інша могла впасти в будь-який момент. Крім того, балконна плита мала серйозні тріщини, що могло становити загрозу для безпеки мешканців та перехожих", – розповів Руслан Кузик, «СпецРеставрація».. Усі ці пошкодження були виправлені під час реставраційних робіт

Під час реставраційних робіт всі ці недоліки виправили. Так, консолі, які підтримували балкон, замінили на нові, відреставрували металеве огородження балкону та встановили новий дерев'яний поручень.Також фахівці відреставрували пошкоджену бетонну плиту і встановили нову гідроізоляцію, що має на меті захистити конструкцію від подальшого руйнування.

Загальна вартість реставраційних робіт балкону – 178 тис. грн. При цьому фінансова частка мешканки квартири, де розташований балкон, склала лише 10 тис. грн, відповідно до умов програми співфінансування.

Додамо, нещодавно у Львові у співпраці з мешканцями відреставрували два балкони з атлантами в будинку-пам’ятці на вул. Гоголя, 10. А зараз аналогічні роботи тривають на вул.Огієнка, 6.

Нагадаємо, програму співфінансування реставрації балконів у житлових будинках-пам’ятках архітектури Львова було започатковано у 2019 році. Програма передбачає реставрацію, ремонт (реставраційний) балконів, еркерів, лоджій, які належать до житлових квартир, що є у приватній власності та розташовані на головних фасадах будинків – пам’яток культурної спадщини м. Львова. 

Читайте також: У Львові водій «Шевроле» збив пішохода, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#реставрація_балконів_львів #заявка_на_реставрацію_балконів #відреставровані_балкони
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,42
41,46
EUR
46,28
46,33
PLN
10,85
10,88
Оголошення
live comments feed...