• Головна
  • На території Львівської громади розповсюдили 1400 доз вакцин від сказу
13:07, Сьогодні

На території Львівської громади розповсюдили 1400 доз вакцин від сказу

На території Львівської громади розповсюдили 1400 доз вакцин від сказу

На території Львівської громади розповсюдили 1400 доз вакцин для осінньої кампанії імунізації диких м’ясоїдних тварин від сказу. Вакцина безпечна для природного середовища та стабільна в польових умовах. 

Вакцини-приманки розповсюджують із розрахунку 25 принад на 1 км2 на визначеній території площею 56 км2. Їх залишають на території польових та лісових угідь, поза територіями населених пунктів», – зазначають в Головному управлінні Держпродспоживслужби у Львівській області.

До розповсюдження принад з вакциною від сказу долучились представники Львівського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, Львівської міської державної лікарні ветеринарної медицини, Львівської міської ради та Українського товариства мисливців та рибалок.

Для імунізації використовують вакцину «Орісвак» вітчизняного виробника. Після поїдання вакцини на 21 день у тварин формується імунітет від сказу.

Фахівці зазначають, що вакцина-приманка безпечна як для свійських і домашніх тварин, так і для людей. Зовні вона має вигляд невеликих брикетів розміром з сірникову коробку із запахом м’ясо-кісткового борошна, а всередині є желеподібна капсула з антигеном вірусу сказу.

Якщо ви знайшли брикет з вакциною, не беріть його до рук, не руйнуйте та не переносьте на інше місце, а залиште для тварин. 

Також у Держпродспоживслужбі наголошують, що за законом в Україні є обов'язковою щорічна вакцинація домашніх тварин. Правилами утримання і поводження з домашніми тваринами у м. Львові передбачено, що власник домашньої тварини зобов’язаний забезпечувати своєчасне надання ветеринарних послуг (обстеження, лікування, щеплення тварини тощо).

Нагадаємо, що у травні 2024 року на території Львівської міської територіальної громади провели весняну кампанію імунізації диких тварин проти сказу.

Читайте також: У Львівській громаді проведуть профілактику сказу для диких тварин

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ЗСУ #Генштаб #втрати #окупанти
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,33
41,45
EUR
46,20
46,43
PLN
10,84
10,88
Оголошення
live comments feed...