• Головна
  • УКУ започаткує стипендіальний фонд імені родини Базилевичів, які загинули внаслідок ракетного удару по Львову
12:35, Сьогодні

УКУ започаткує стипендіальний фонд імені родини Базилевичів, які загинули внаслідок ракетного удару по Львову

УКУ започаткує стипендіальний фонд імені родини Базилевичів, які загинули внаслідок ракетного удару по Львову

УКУ спільно з Ярославом Базилевичем та Національною скаутською організацією України Пласт започаткують сталий стипендіальний іменний фонд на знак вшанування пам’яті загиблих у Львові сестер Дар'ї, Ярини, Емілії та їх мами Євгенії.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Меморіал: вбиті росією.

Мета — зібрати 100 тисяч доларів, які будуть виділені на стипендії для студентів Українського католицького університету.

Через створення стипендіального фонду ми прагнемо передати майбутнім поколінням ті цінності та ідеали, які сповідували Євгенія, Ярина, Дарія та Емілія Базилевич. Сталий стипендіальний фонд — це також виховний момент для майбутніх поколінь, щоб жертви війни не були забуті. Пам’ять про наших полеглих у цій несправедливій війні житиме вічно», — зазначила Наталія Климовська, проректорка з розвитку та комунікацій.

Батько Ярослав Базилевич, який єдиний із родини вижив унаслідок ракетної атаки РФ по Львову, закликав небайдужих допомогти у створенні іменного фонду, щоб пам’ять про його дітей та дружину продовжувала жити.

«Я був найбагатшим, найщасливішим чоловіком і батьком: я мав скарб і завжди розумів, що це скарб — мати таку дружину і таких відповідальних, працьовитих, гарних, розумних, ініціативних, патріотичних дітей. Весь час я пишався ними і пишаюся надалі. У них мало бути все попереду — у кожної з них.

В одну мить я втратив ту багатогранність відчуттів, яку вони всі четверо, кожна по-своєму давали мені протягом нашого спільного життя. Сьогодні я маю найкращі, найщасливіші, найпрекрасніші спогади — все інше ампутовано! Тож прошу кожного допомоги у створенні сталого стипендійного фонду імені Євгенії, Ярини, Дарії та Емілії Базилевич, щоб світ пам’ятав їхні імена", — сказав чоловік.

Нагадаємо, 4 вересня Росія здійснила ракетну атаку по Львову, унаслідок чого було пошкоджено десятки історичних будівель, 64 людини отримали поранення, а семеро загинули. Серед них сестри Дар’я, Ярина, Емілія та їхня мама Євгенія Базилевич.

Читайте також:  Трагедія у Львові: після обстрілу на родинній фотографії з пʼяти людей залишився тільки чоловік, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #УКУ #фондБазилевіч
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,33
41,45
EUR
46,20
46,43
PLN
10,84
10,88
Оголошення
live comments feed...