• Головна
  • У Львові викрили «міжнародного» валютного шахрая
14:42, Сьогодні
Надійне джерело

У Львові викрили «міжнародного» валютного шахрая

У Львові викрили «міжнародного» валютного шахрая

Встановлено, що 28-річний львів’янин, використовуючи фейкові облікові записи, видурив в українки, яка перебувала за кордоном, більше 36 тисяч гривень.

Як повідомляє поліціця Львівської області, збитки потерпілій відшкодовано, за скоєне підозрюваному загрожує покарання - позбавлення волі на строк до восьми років.

Зловмисника викрили слідчі Львівського районного управління поліції №1 спільно з оперативниками Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області, за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури.

Підозрюваний створив фейкові посилання в одному з месенджерів та приєднався до групи «Українки в Дубай», де розмістив оголошення про обмін валют. Зокрема, в оголошенні містилась пропозиція обміну дирхамів на українські гривні на вигідних умовах.

На вказане оголошення відгукнулась учасниця групи, українка, яка перебувала в місті Дубай, котра погодилась обміняти гривні на дирхами. Зловмисник створив фейкову квитанцію про перерахунок дирхамів та відправив потерпілій, з рахунку якої, своєю чергою, було списано 36 600 гривень. Натомість, дирхамів жінка так і не отримала.

Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Читайте також: На Львівщині перекрито канал контрабанди товарів на понад 14 мільйонів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львів'янин #шахрайство #ошукав #українка #дубай
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...