• Головна
  • Ще 77 вікон та 19 дверей місто допоможе відновити мешканцям після нещодавньої російської атаки
13:50, Сьогодні
Надійне джерело

Ще 77 вікон та 19 дверей місто допоможе відновити мешканцям після нещодавньої російської атаки

Ще 77 вікон та 19 дверей місто допоможе відновити мешканцям після нещодавньої російської атаки

На виконкомі Львівської міськради сьогодні погодили надання компенсацій з міського бюджету на відновлення 77 вікон та 19 вхідних дверей у помешканнях, які 4 вересня цього року постраждали від російського ракетного удару. А також погодили 2 компенсації мешканцям квартир, залитих внаслідок гасіння пожеж.

Як розповіли у міському управлінні соціального захисту, цього разу із повним пакетом документів отримали запити на виплати щодо: 77 вибитих вікон на загальну суму 1,8 млн грн.; 19 вхідних дверей на загальну суму 148 тис. грн; 2 компенсації мешканцям квартир, залитих внаслідок гасіння пожеж на загальну суму 30 тис. грн.

Водночас, минулого тижня місто уже погодило надання перших компенсацій мешканцям на відновлення.

Нагадаємо, вранці 4 вересня ворог здійснив комбіновану атаку по Львову ракетами та шахедами. Внаслідок атаки загинуло 7 людей, з них 1 дитина. Ще 71 людина потребувала медичної допомоги, з них 10 дітей. Руйнувань зазнали 189 будівель (житлові будинки, 7 закладів освіти, 2 спортивні заклади, 2 медичні установи та 1 заклад культури, а також 1 храм).

Для максимально швидкого відновлення знищених росіянами будинків, мер Львова Андрій Садовий закликав український та міжнародний бізнес взяти під опіку одну зі зруйнованих будівель. На сьогодні до ініціативи приєдналося вже понад 35 організацій, фондів, підприємств та закордонних міст-партнерів.

Також місто допомагає мешканцям, житло яких зруйноване чи пошкоджене внаслідок ворожої атаки. Зокрема, тим, хто потребував, допомогли з тимчасовим безкоштовним житлом. Мешканцям, які втратили свої квартири внаслідок ворожої атаки, місто оплачуватиме оренду житла. Йдеться про компенсації у 10 тис. грн, 12 тис. грн та 15 тис. грн відповідно до того, яке помешкання у них було зруйновано: 1-, 2- чи 3-кімнатні квартири.

Якщо ж помешкання вціліли, але є вибиті вікна чи вхідні двері – люди отримають кошти на їх заміну: до 12 тис. грн за одне вибите вікно та до 8 тис. грн за пошкоджені вхідні двері. Якщо ж через гасіння пожеж квартиру залили, власник отримає компенсацію у розмірі 15 тис. грн. Детальніша інформація як оформити різні компенсації за посиланням: https://city-adm.lviv.ua/news/society/social-sphere/303247-vyiznyi-tsnap-na-vul-storozhenka-11-bude-pratsiuvaty-na-vykhidnykh.

Читайте також: Червоноград на Львівщині таки перейменували

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львів #відновлення #вікна #двері #обстріл #атака #шахеди #ракети
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...