• Головна
  • Британські фермери привезли на Львівщину три десятки автомобілів для війська
17:53, 14 вересня
Надійне джерело

Британські фермери привезли на Львівщину три десятки автомобілів для війська

Британські фермери привезли на Львівщину три десятки автомобілів для війська

Сьогодні до Львова прибув 15-й конвой фермерів з Великої Британії в межах акції «Пікапи для миру».

Про це повідомляє Львівська ОВА.

Волонтерська група з Великої Британії в межах акції «Пікапи для миру» передала 34 автомобілі на потреби українських захисників. Транспорт допомагатиме їм виконувати бойові завдання – евакуювати поранених військових чи цивільних, перевозити техніку тощо.

Сьогоднішні автомобілі поїдуть до бійців з 24-ї ОМБр імені Короля Данила, 110-ї ОМБр, 5-ї танкової бригади, Грузинського легіону, підрозділів Національної Гвардії та інших бойових формувань.

Загалом в межах ініціативи «Пікапи для миру» (Pickups for Peace), військовим підрозділам передали 430 автомобілів, в тому числі карети швидкої медичної допомоги.

«У час війни дуже важливо знати, що Україна не сама, що нам допомагають і вірять у нашу перемогу. Волонтери з Великої Британії передали уже понад 400 позашляховиків, завдяки яким наші воїни відвойовують українську землю. Наша область нещодавно пережила чергову атаку на цивільні об’єкти, новини про жертви та руйнування облетіли майже увесь світ. Дякую, що попри це, ви не побоялись та особисто приїхали до нашої області. Найбільше ми хочемо миру, а задля цього потрібна перемога, яка неможлива без об’єднання зусиль. Тож ваш візит – це ще один яскравий приклад відданості справі допомоги українським військовим», – зауважила заступниця голови Львівської ОДА Христина Замула.

Ініціатор акції «Пікапи для миру» британський фермер Марк Лерд особисто приїхав передати автомобілі та потиснути руку нашим військовим. У цілому, це уже 15-та поїздка британських фермерів на Львівщину.

«Серед своїх партнерів та друзів я постійно наголошую, що Україні необхідна наша підтримка. Ті хлопці та дівчата, які зараз на лінії зіткнення – вони безумовні Герої. Хочу пообіцяти, що до кінця цього року ми передамо 500-й автомобіль на допомогу вашим військовим. Ми з вами аж до перемоги!», – наголосив Марк Лерді.

До цієї ініціативи долучилися десятки британців, які самостійно перевозять автомобілі в Україну. Деякі їдуть родинами, аби змінювати один одного за кермом, адже дорога неблизька. Більшість гостей-волонтерів в Україні вперше.

Читайте також: Від громади Львова закупили і передали військовим понад 800 дронів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львів #британці #пікапи #автомобілі #військо
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...