• Головна
  • Чотири вакансії припадає на одного безробітного на Львівщині
13:13, 13 вересня
Надійне джерело

Чотири вакансії припадає на одного безробітного на Львівщині

Чотири вакансії припадає на одного безробітного на Львівщині

У січні-серпні 2024 року служба зайнятості вже допомогла знайти роботу понад 10 тисячам осіб.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

У січні-серпні 2024 року майже 24 тисячі жителів Львівщини скористалися послугами Львівської обласної служби зайнятості для пошуку роботи, що на 750 осіб менше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Завдяки співпраці зі службою зайнятості роботу знайшли 10,3 тисяч осіб, серед яких 7,2 тисяч безробітних.

Тимчасову зайнятість отримали 3,7 тисяч мешканців області, з них 900 осіб виконували громадські роботи, а 2,7 тисяч — суспільно корисні.

За спрямуванням служби зайнятості 3,6 тисяч безробітних пройшли професійне навчання або перекваліфікацію. Найбільший попит був на спеціальності швачки, оператора котельні, продавця продовольчих товарів, касира торгового залу, перукаря та манікюрника. Ваучер для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці отримали 1,2 тисячі осіб.

Жителі Львівської області віком «45+», внутрішньопереміщені особи, учасники бойових дій та особи з інвалідністю обирали підвищити професійну компетенцію у спеціальностях «дошкільна освіта», «психологія» та «медсестринство». У розрізі робітничих професій найбільшим попитом користувалися курси водіїв автотранспортних засобів, водіїв навантажувача та операторів котельні.

Протягом восьми місяців 2024 року 5,8 тисяч роботодавців звернулися до служби зайнятості для пошуку працівників, надавши інформацію про 31,7 тисяч вакансій. Ще 7 тисяч вакансій були зібрані з інших джерел. На початок вересня 2024 року допомоги у працевлаштуванні потребували 3,8 тисяч безробітних, тоді як у базі вакансій було доступно 15,2 тисяч пропозицій працевлаштування, з яких 11,6 тисяч запропонували місцеві фірми, а 3,6 тисяч зібрані з інших джерел.

Відтак у середньому на Львівщині на безробітного припадало 4 вакансії.

Середня заробітна плата у вакансіях, заявлених роботодавцями, станом на 1 вересня 2024 року становила 13,8 тисяч гривень, що на 2 тисячі гривень більше, ніж у минулому році.

Читайте також: У Львові з бюджету виділили три мільйони на вивезення відходів від руйнувань внаслідок російських обстрілів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#центр_зайнятості_львівщини #ринок_праці #вакансії
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...