• Головна
  • 2025 рік у Львові проголосили роком Ігоря Юхновського
15:42, 12 вересня
Надійне джерело

2025 рік у Львові проголосили роком Ігоря Юхновського

2025 рік у Львові проголосили роком Ігоря Юхновського

На засіданні сесії Львівської міської ради проголосували за проголошення 2025 року у Львівській громаді роком видатного науковця та державотворця Ігоря Юхновського.

У 2025 році Ігорю Юхновському мало б виповнитись 100 років, та, на жаль, навесні цього року він помер. Однак, зважаючи на те, що Ігор Рафаїлович був почесним громадянином Львова, видатним політичним і громадським діячем та науковцем, місто вирішило відзначити його 100-річчя низкою важливих і знакових подій.

«Ігор Рафаїлович дуже багато років тримала на собі всі етапи становлення незалежності України. Мало хто знає, але він був тим, хто переконав усіх провести референдум щодо незалежності нашої країни. Також Юхновський активно працював над Конституцією України.

Ігор Юхновський залишив дуже великий спадок фундаментальних для нас праць, серед яких три – найважливі: монографії про фізику, економіку і політику. Я б дуже хотів, щоб в наступному році ми у Львові провели три великі міжнародні конференції на ці теми.

Ми проконсультувались з людьми, з якими Ігор Рафаїлович працював, і вони всі однозначно підтримують ідею року Юхновського. Тож нам усім потрібно активно включитися в роботу і напрацювати якісну програму заходів на 2025 рік щодо гідного вшанування пам’яті Герої України Ігоря Юхновського», – наголосив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Читайте також: У Львові почали закладати фундамент для семи будинків, де зможуть проживати поранені переселенці, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#юхновьский #ігор_юхновський
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...