• Головна
  • У Львові сьогодні виписали з лікарні жінку, у серце якої 4 вересня потрапив уламок ворожого снаряду
17:23, 11 вересня
Надійне джерело

У Львові сьогодні виписали з лікарні жінку, у серце якої 4 вересня потрапив уламок ворожого снаряду

У Львові сьогодні виписали з лікарні жінку, у серце якої 4 вересня потрапив уламок ворожого снаряду

На порятунок цієї пацієнтки у критичному стані у медиків було обмаль часу. Кардіохірурги Центру серця та судин лікарні святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова змогли оперативно витягти осколок та врятувати життя дівчини. І рівно за тиждень її виписали з лікарні.

Вранці 4-го вересня бригада швидкої доправила поранену дівчину до лікарні святого Луки Першого медоб’єднання Львова. Постраждала була в шоковому стані, мала проникаюче поранення грудної клітки і відчувала нестерпний біль в ділянці серця. Уламок у ньому медики виявили вже під час КТ-обстеження, повідомляє пресслужба ЛМР.

Пацієнтці терміново встановили дренаж, який викачував кров із плевральної порожнини, адже уламок пробив легеню і перикард – оболонку, яка оточує серце. Молоду жінку невідкладно транспортували до Центру серця та судин лікарні святого Пантелеймона. І вже за кілька хвилин після поступлення її забрали в операційну. Кожна хвилина була важливою.

Команда кардіохірургів працювала під керівництвом завідувача Центру Романа Домашича. Лікар розповідає: «Стан пацієнтки був життєзагрозливим. Вона, фактично, народилася в сорочці. Я дивуюся, як вона до нас доїхала! Бо як тільки ми дістали уламок із серця, ділянка ураження почала сильно кровоточити. Це проникаюче поранення серця. Ще б міліметр і вона померла б».

Кардіохірурги виконали складну операцію прямо на працюючому серці. Уламок, розміром 1х1,5 см, застряг на межі лівого і правого шлуночків – у товщі серцевого м'яза. Осколок дістали, а ділянку ураження зашили.

Операція тривала близько 1,5 години і минула успішно. Наразі життю 22-річної постраждалої нічого не загрожує. Сьогодні молоду жінку вже виписали з лікарні.

Читайте також: У лікарнях Львова досі перебуває 15 постраждалих від російського обстрілу 4 вересня

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #обстріл #постраждала #операція
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...