• Головна
  • У Львові з бюджету виділили три мільйони на вивезення відходів від руйнувань внаслідок російських обстрілів
12:03, 11 вересня

У Львові з бюджету виділили три мільйони на вивезення відходів від руйнувань внаслідок російських обстрілів

 У Львові з бюджету виділили три мільйони на вивезення відходів від руйнувань внаслідок російських обстрілів

З резервного фонду бюджету Львівської міської територіальної громади виділили 3 млн 69 тис. грн на завантаження та вивезення відходів, які утворилися внаслідок руйнувань, спричинених російськими ударами по Львову 4 вересня.

Відповідне рішення погодив виконавчий комітет ЛМР, повідомляє пресслужба міськради.

Нагадаємо, 4 вересня, близько п’ятої години ранку ворог здійснив комбіновану атаку по Львову ракетами та шахедами. Внаслідок атаки загинуло 7 людей, серед яких діти. Ще 66 мешканців потребували медичної допомоги, з них 10 дітей. Руйнувань зазнали 188 будівель, зокрема, житлові будинки, 5 навчальних закладів, 2 центри творчості, 2 медичні установи, храм ПЦУ св. Юрія Переможця, що на вул. Чернівецькій. Пошкоджено дахи, перекриття, стіни, перегородки, вікна тощо.

Зазначимо, для максимально швидкого відновлення знищених росіянами будинків, мер Львова  Андрій Садовий закликав український та міжнародний бізнес взяти під опіку одну зі зруйнованих будівель. На сьогодні до ініціативи «Візьми будинок під опіку» приєдналося вже понад десять українських компаній та закордонних партнерів.

Також місто допомагає мешканцям, житло яких зруйноване чи пошкоджене внаслідок ворожої атаки. Зокрема, тим, хто потребував, допомогли з тимчасовим безкоштовним житлом. Далі мешканцям, які втратили свої квартири внаслідок ворожої атаки, місто оплачуватиме оренду житла. Йдеться про компенсації у 10 тис. грн, 12 тис. грн та 15 тис. грн відповідно до того, яке помешкання у них було зруйновано: 1-, 2- чи 3-кімнатні квартири.

 Якщо ж помешкання вціліли, але є вибиті вікна чи вхідні двері – люди отримають кошти на їх заміну: до 12 тис. грн за одне вибите вікно та до 8 тис. грн за пошкоджені вхідні двері.

Якщо ж через гасіння пожеж квартиру залили, власник отримає компенсацію у розмірі 15 тис. грн.  

Читайте також: У Львові зруйновано 188 будівель: Садовий закликає бізнес та міжнародні організації допомогти відновити пошкоджене ворогом

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #обстріл #руйнування #відходи #вивоз
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...