• Головна
  • Як обирати автоматику для розпашних воріт
Новини компаній
11:00, 12 вересня

Як обирати автоматику для розпашних воріт

Новини компаній

Розпашні ворота - чудовий варіант для організації в’їзду та виїзду з території. Зазвичай, розпашні ворота ставлять у випадку, коли є місце для відкриття назовні чи всередину, або немає місця для відкату в бік, як необхідно для відкатних воріт.

Як обирати автоматику для розпашних воріт, фото-1

Щоб підвищити комфорт користування воротами, пропонуємо розглянути такий варіант, як автоматизація роботи розпашних воріт. Для цього слід придбати комплект автоматики, який би підходив під ворота, монтувати його та налаштувати.

Монтаж автоматики для розпашних воріт

Наступним етапом, після підбору автоматики, буде монтаж комплекту на розпашні ворота. Якщо Ви вирішили самі встановлювати автоматику, тоді рекомендуємо ознайомитись з наступною інформацією, яка має Вас в загальному ознайомити з цим процесом.

Встановлення автоматики на розпашні ворота залежить від напрямку відкриття стулок. Розглянемо окремо два варіанти.

Монтаж автоматики для розпашних воріт з відкриттям стулок всередину

Як обирати автоматику для розпашних воріт, фото-2

Відкриття стулок воріт всередину - зручний варіант для тих, хто має багато місця у дворі чи на території.

Монтаж розпочинаємо з прокладки електропроводки. Вона прокладається під землею у ПВХ-трубі чи гофрі.

Наступним етапом є визначення місця на стовпі для розміщення приводу. Це, зокрема, залежить від моделі обраної автоматики, оскільки приводи можуть відрізнятися у габаритах. Важливо зауважити, що для однакової швидкості роботи стулок, приводи слід розміщувати аналогічно один до одного.

Монтажний кронштейн кріпимо на висоті не менше 500 мм від землі. Це необхідно для запобігання заметів снігом.

Встановлення закладних деталей і кронштейнів виконується з урахуванням матеріалу стовпів. До металевих стовпів кронштейни приварюють, а якщо вирішили зробити стовпи із цегли, то необхідно заздалегіть зробити заставні - куточок 80мм х 80мм і довжиною 200мм. До цього куточка можна буде приварити арматуру, яка приварюється до металевої труби стовпа. У разі, якщо цегляні стовпи вже стоять зроблені без заставних, тоді монтажну пластину кріплять на звичайні або анкерні болти.

Коли кріпимо кронштейн, стулку необхідно відкрити на максимальний кут (90° - 110°). Привід кріпимо на кронштейні, який на опорі. Шток приводу має бути повністю засунутий. Кріплення кронштейну виконують болтами, або сваркою.

Можна вважати привід встановленим! Залишається підключити електрику, записати пульти дистанційного керування, виконати необхідні налаштування автоматики.

Монтаж автоматики для розпашних воріт з відкриттям стулок назовні

Як обирати автоматику для розпашних воріт, фото-3

У випадках, коли місця у дворі чи на території недостатньо для відкриття розпашних воріт, можна робити ворота з відкриттям стулок назовні.В такому випадку, монтаж автоматики практично такий самий, як і при відкритті стулок всередину, але є певні відмінності. Розглянемо їх далі.

Напевно, основною відмінністю є те, що у випадку, коли стулку відкриваються назовні, комплект автоматики треба розміщувати безпосередньо у самому проємі воріт.

При встановленні кронштейну на стулці, її слід відкрити на максимальний кут 90° - 110°. Привід закріплюється на кронштейні, що на опорі. Шток приводу має бути повністю висунутий. Кронштейн кріплять за допомогою болтів, просвердливши трубу стулки, або просто приварюють.

Далі все ідентично виконується як і при встановленні автоматики на стулки з відкриттям всередину.

Автоматизовані розпашні ворота - це, перш за все, комфортне користування воротами, сучасний вигляд, безпека та додаткова функціональність. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...