13:41, 9 вересня

Погода у Львові на тиждень

Погода у Львові на тиждень

На найближчі сім днів у місті Лева закінчиться сонячне кліматичне літо і почнеться класична львівська осінь зі хмарами та дощами

Так, за прогнозом порталу «Синоптик»,

У вівторок, 10 вересня, хмарна погода протримається у Львові увесь день. Без опадів.

Температура з +16 вночі, підніметься до +19 вдень.

У цей день наші пращури славили врожай, починались веселі осінні ярмарки. Люди недарма поспішали впоратись з польовою роботою, оскільки з цього часу нерідко розпочинались осінні дощі. Якщо у цей день було чути грім, то він передвіщав теплу осінь.

У середу, 11 вересня, похмура погода буде триматися у Львові не весь день - ввечері небо стане чистим та ясним. З ранку буде йти дрібний дощ, який припиниться тільки ввечері.

Температура з +15 вночі, підніметься до +18 вдень.

День 11 вересня завершує літо. Цього дня наші пращури слідкували за журавлями: якщо сьогодні журавлі полетіли на південь, то осінь буде короткою, а зима – ранньою.

У четвер, 12 вересня, у Львові хмарна погода очікується вранці та вдень, а ввечері небо проясниться. До полудня опадів не очікується. У другій половині дня можливий дрібний дощ, який до вечора повинен закінчитися.

Температура з +13 вночі, підніметься до +24 вдень.

Наші предки помітили, що теплий вечір і зоряна ніч 12 вересня обіцяють хороший врожай наступного року, а теплий і сухий день вказує на пізню зиму.

У пʼятницю, 13 вересня, в цей день хмар на небі не буде тільки вночі, а з ранку й до самого вечора у Львові буде зберігатися похмура погода. Без опадів.

Температура з +15 вночі, підніметься до +27 вдень.

У давнину цього дня спостерігали за мешканцями водойм: якщо жаби скачуть на берег і вдень квакають, а риби вистрибують з води – на дощ. З цього часу на городах збирають коренеплоди: моркву, буряк, картоплю.

У суботу, 14 вересня, у Львові сонце в цей день буде рідко з'являтися з-за хмар. Удень і ввечері йтиме сильний дощ, який поступово слабшатиме.

Температура з +18 вночі, підніметься до +20 вдень.

З цього дня починається старе бабине літо, яке триває до 21 вересня. За цим днем наші пращури визначали погоду на майбутню осінь. Якщо перший день бабиного літа ясний і теплий, то осінь та зима будуть теплими; сухо – осінь суха. А якщо піде дощ, то вся осінь буде дощовою.

У неділю, 15 вересня, з ранку до самого вечора у Львові небо буде вкрите хмарами. Дрібний дощ йтиме весь день і не припиниться до самого вечора.

Температура з +12 вночі, підніметься до +18 вдень.

15 вересня відбувається перехід середньодобової температури повітря через 10ºС. З середини вересня скидає листя черемха, пустіють пасовища. Наші пращури помітили, якщо у цей день мороз, то весна буде холодною.

У понеділок, 16 вересня, весь день у Львові буде хмарним. Уночі очікується дрібний дощ. Вранці - без опадів. У середині дня дрібний дощ розпочнеться знову і йтиме до самого вечора.

Температура з +9 вночі, підніметься до +16 вдень.

16 вересня "прибирали мотлох у будинку", щоб придбати добробут на осінь. У давнину наші предки спостерігали за мурашниками: якщо мурахи спорудили собі великі купи до осені, то варто готуватися до сурової суворої зими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #погода #тиждень
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,52
41,58
EUR
46,02
46,10
PLN
10,70
10,74
Оголошення
live comments feed...